A Komjádi-uszodában ünnepélyes búcsú vezette fel a találkozót: a szerelését a szezon végén szögre akasztó, olimpiai bajnok Steinmetz Ádámot köszöntötték, aki túl van az 560. OB I-es mérkőzésén - írja a waterpolo.hu.

Ami pedig a meccset illeti, a Vasas és a Kaposvár rögtön egymásnak esett. Az angyalföldiek Sélley Rauscher Domonkos valamint az ünnepelt, Steinmetz Ádám góljaival elhúztak kettővel, ám Nikola Giga és Lukács Ábel találataival felzárkózott döntetlenre a vendégegyüttes.

A hajrában még történt egy gyors gólváltás - hazai oldalon Bencz Rolf volt eredményes, míg a túloldalon Nikola Giga duplázta meg góljainak a számát -, így az első játékrész 3-3-as döntetlennel ért véget. A csapatok a folytatásban sem bírtak egymással, a második játékrész 2-2-es remit hozott.

A nagyszünet után újfent következett egy villámgyos gólváltás, majd Bencz Rolf duplájával elhúzott kettővel a Vasas, 8-6.

Az utolsó felvonásban mindössze egy gólra futotta a vendég dunántúliak erejéből, a 8-7-es végeredményt Dobos Dávid állította be.

Folytatás hétvégén, 6-6-ról.

Vasas Plaket–Kaposvári VK 8-7 (3-3, 2-2, 3-1, 0-1)

Gólszerzők: Bencz 3, Steinmetz 2, Sélley Rauscher, Marnitz, Hőna, ill. Giga 3, Dobos 2, Juhász-Szelei, Lukács Á.

Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6–6

Címkék: kaposvári vk, vasas, vízilabda, sport