Negyedik felvonásához érkezett a Kaposvár - Pécs párharc ebben a szezonban. Eddig rendre drámai végjátékot hoztak a két csapat találkozásai, s most is hasonlóra lehetett készülni, tekintve, hogy nagyon közel álltak egymáshoz a csapatok a tabellán. Ízig-vérig rangadó ez a párosítás, ez már az első percektől érezhető volt a hangulaton, na, meg azon, hogy a kaposvári szurkolók erre az alkalomra fehérbe öltöztették magukat, s ezáltal a csarnok lelátóját is.

A találkozó elején rövid ideig a Pécs vezetni tudott, de 4-2 után minden a Kaposvár elképzelései szerint alakult. A kezdőből Hendleint leszámítva mindenki szerzett pontot, a negyedik percben pedig Spica kosarával már bele is kezdhetett a hazai szurkolótábor a "Tíz! Tíz! Tíz!" rigmusba. (14-4) A folytatásban az első játékrészben tizenhárom pontig jutó Gibbs gondoskodott arról, hogy ne tudjon közelebb férkőzni a Pécs. Hiába dobott két triplát is Durham, rendre megvolt erre a válasza a Kaposvár amerikai hátvédjének is. A hazai szurkolók a játékrész második felében nem csak a vezetésnek, hanem Chris Dunn visszatérésének is örülhettek, az amerikai irányító ugyanis hathetes kihagyás után csereként beállva újra pályára lépett. A kaposváriak végül 30-18-ra nyerték meg az első negyedet.

A második játékrészt egy 5-2-es periódussal nyitotta a Pécs, amivel tízen belülre ért Csirke Ferenc csapata, így Fekete Ádám időt is kért. Nem sokat kellett várni az első pécsi időkérésre sem, ugyanis Tóth Péter öt pontjával ellépett tizenháromra a KKK. (37-24) Hatottak is Csirke szavai fiaira, akik egyre inkább belelendültek. Folyamatosan csökkent a távolság a két csapat közt, majd a félidő hajrájában Bíró Olivér előbb bedobott egy triplát, nem sokra rá pedig egy 2+1-es akciót is összehozott. Ekkor már csak három pont volt a Kaposvár előnye, Antóni Csanád pedig egy triplával le is nullázta ezt az utolsó percben. A nagyszünetben így 41-41-re álltak a felek.

Spica 2+1-ével indult a harmadik tíz perc, ám Harazin büntetőjével és Durham hármasával 4-2 után újra pécsi vezetés mutatott az eredményjelző. (44-45) Izgalmasan alakult a következő néhány percben a játék. Hol egyik, hol a másik csapat  vezetett egy-egy ponttal, mígnem a Pécs egy 6-0-s rohanással el nem lépett hét pontra. Harazin zsákolt vissza egy lepattanót, majd Brooks és Bíró Olivér dobott egy-egy ziccert, ezzel pedig 57-50-es előnyre tettek szert a baranyaiak. Fekete Ádám érezte is, hogy nagy a baj, ezért időt kért, ám a folytatásban Supola hintett egy hármast, majd a támadó lepattanók sorát leszedő pécsiek még a tíz pontos előny megszerzéséért is támadhattak nem egyszer, a lélektanilag fontos különbséget azonban nem érték el a vendégek.

De csak egy darabig. Az utolsó negyed 54-60-as állásról indult, majd Durham kétszer is eredményes volt, és Brooks is dobott egy ziccert, amivel már meglett a közte tíz. (56-66) Gibbs triplájával és Dunn közelijével aztán gyorsan felére csökkentette ezt a különbséget a házigazda, így Csirke magához is rendelte övéit. Simon faultolta aztán Gibbst tripladobás közben, a kaposváriak kisemberének büntetőivel pedig újra látótátvolságon belülre került a hazai csapat. (64-66) Ám gyors hat ponttal újra a pécsiek voltak kényelmesebb helyzetben, Durham 2+1-e és Bíró hármasa után ugyanis 64-72-re megléptek a vendégek. Jött azonban az újabb kaposvári roham, Gibbs kosara és Hendlein sarokból bedobott triplája után megint közelített kicsit ellenfeléhez Fekete Ádám csapata.

Az utolsó két percnek 69-72-es állással futottak neki a csapatok, a Kaposvárnak pedig volt esélye rögtön még szorosabbá tenni a meccset, de Gibbs ziccerkísérlete kimaradt. Egy pont nélkül záruló pécsi támadás után a túloldalon Spica jutott büntetőkhöz, amiket nem is hibázott el, így bő negyven másodperccel a vége előtt egy pontra feljött a Kaposvár. (71-72) A Pécs azonban ezután nagy lépést tett a győzelem megszerzése felé, ugyanis Antóni a sarokból bedobott hármasával négy pontos előnybe juttatta csapatát. A kaposvári időkérés után Hendlein hagyott ki egy hármast, de a lepattanócsatában egy pécsiről kiment a labda, így újra támadhatott a házigazda együttes. Fekete Ádám ismét időt kért, majd az alapvonali bedobás után Spica harcolt ki faultot dobás közben. A somogyi közönségkedvenc keze nem remegett meg, így 14,7 másodperccel a vége előtt 73-75-re módosult az állás. Természetesen jött is a pécsi időkérés, és miután a Kaposvár még nem volt bónuszban, sorra jöttek a faultok Hendleinéktől, hogy valakit a büntetővonalra kényszerítsenek. Ez végül Harazin lett, aki egyszer sem hibázott, így négy pontos előnybe került a Pécs mintegy tíz másodperccel a vége előtt.

A csoda azonban elmaradt, nem tudta már szorosabbá tenni a meccs végét a Kaposvár. A Pécs végül 78-73-ra nyert, s ezzel 4-0-lal zárt a szezonban a nagy rivális ellen – a két csapat ugyanis több mint valószínű, hogy nem fog összefutni idén a rájátszásban.

Kaposvári KK – Pécsi VSK-VEOLIA 73–78 (30–18, 11–23, 13–19, 19–18)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok,
V.: Benczur T., Balog Gy., Minár L. (Fekete L.)

Kaposvár: Gibbs 23/12, Baki 5/3, Ivosev 10, Hendlein 7/3, Spica 21. Csere: Dunn 2, Tóth P. 5/3, Papp -.

PVSK: Durham 18/9, Brooks 16, Antóni 10/6, Budimir 7, Harazin 13. Csere: Bíró 11/6, Simon -, Supola 3/3.

Címkék: pvsk, pécs, kaposvári kk, kosárlabda, sport