Nagy összpontosítássál gyakorolták a Diamant-lányok a nyitásokat a csapat legutóbbi edzésén. Zarka Péter tanítványai már október közepe óta meccsben vannak, de még így is vár rájuk egy osztályozós párharc a Szombathely ellen.

A Haladás újoncként vágott neki az élvonalnak, az "A" csoportban azonban nem termett sok babér számukra. A nyeretlenül zárt alapszakasz után újabb légiósok csatlakoztak hozzájuk, és az erősítéseknek köszönhetően a harmadik helyen zárták az NB1-es bajnokságot. Az összesen hat külföldit foglalkoztató vasiak végül simán hozták a Gödöllő elleni párharcot, így Iricsanyiéknak a zöld-fehérekkel kell megküzdeniük az Extraligában maradásért.

- Barátságos meccseket már játszottunk velük, két újabb külföldi játékos is csatlakozott hozzájuk a közelmúltban, így már hat légiósuk van, ami nagyon sok, úgyhogy nagyon komolyan kell vennünk őket. Jó meccsekre számítok, koncentrálnunk kell az elejétől és akkor nem lehet baj - mondta Nevena Iricanin, a kaposváriak szerb légiósa.

Bagyinka Fanni személyében egy tavaly még a Kaposvárt erősítő játékos is visszatér a somogyi megyeszékhelyre. Zarka Péter csapata azonban belőle is, és a rengeteg légiósból is igyekszik felkészülni.

- Alig van magyar játékosuk a kezdőben, ott van a feladójuk, aki magyar és a liberójuk, mindenki más légiós. Ebből kettő teljesen új, januárban érkeztek, őket még annyira nem is nagyon ismerjük. Videóztunk, felkészültünk, szóval remélem, hogy ez nem fog problémát okozni, és attól, hogy ők külföldiek, nem kell megijedni - válaszolta Lutter Liza, a somogyiak feladója.

A kaposvári hölgykoszorú a Vasas elleni meccsek után az ötödik helyen zárta az Extraligát, ami az elmúlt tíz év legjobb szereplésének számít. Az i-re pontot azonban mégiscsak a Szombathely ellen tehetik fel.

Még egy fontos párharc vár a Diamant-lányokra.
Még egy fontos párharc vár a Diamant-lányokra.

- Voltak jó pillanataink idén, de a bajnokság végén is oda kell figyelnünk. Fontos volt, hogy hozni tudtuk a Vasas elleni párharcot, igazi csapat lettünk a végére, és reméljük, hogy szépen zárjuk a szezont - tette hozzá Iricanin.

A kaposvári csapatból ezúttal is hiányozni fog a brazil Debora Araujo, de Háfra Dominika sem épült még fel teljesen a decemberi sérülését követően. A Diamant - Haladás, Extraligás osztályozó első felvonása csütörtökön 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban, amelyre továbbra is ingyenes a belépés.

Címkék: osztályozó, haladás, extraliga, 1.mcm-diamant kaposvári egyetem, sport