Nehéz helyzetben volt a vendég Szedeák, hiszen a csapatnak minden győzelemre nagy szüksége lenne ahhoz, hogy életben tartsa a reményt a rájátszásra, ám a Kaposvár otthonában mostanában nem sok babért termett az ellenfeleknek - kezdi összefoglalóját a bb1.hu. Ráadásul két meghatározó játékosát is nélkülöznie kellett Andjelko Mandicsnak, hiszen Andrija Csirics és Josh Fortune is kidőlt a sorból, mi több, sérülésük miatt a szezont is befejezni kényszerültek. Hazai oldalon viszont némi meglepetésre bemelegített Chris Dunn, aki lassan hat hete bajlódik kézsérüléssel. Az előzetes hírek arról szóltak, hogy legfeljebb csak a Pécs elleni, pénteki találkozón számíthatna rá Fekete Ádám, az amerikai irányító pedig végül nem is játszott ezen a mérkőzésen.

A meccs elején sokkal harapósabb volt a házigazdánál a Szeged, de egy darabig ennek ellenére is fej-fej mellett haladtak a csapatok. A KKK 10-10-nél aztán két Ivosev-dupla és egy Baki-hármassal ellépett hét ponttal. Nem nagyon találta ezután a visszautat a Szedeák, Ivosev negyedvégi utolsó másodperces kosarával pedig tizenegy pontos előnnyel vonulhatott a rövid szünetre a Kaposvár (27-16).

Egy 7-2-es szakasszal indította a KKK a második felvonást. Gibbs triplájára és Hendlein két közelijére egyedül Sulovics tudott válaszolni egy kettessel. 34-18-as állásnál időt is kért Mandics, ám a folytatásban három(!) újabb Gibbs-triplával átlépte a húszat a kaposvári előny. (43-19) A Szeged aztán megrázta magát kicsit, többek közt két 2+1-es akciót is összehozott, s néhány pontot faragott is hátrányából. A negyed hajrájában azonban ismét ellépet Fekete Ádám csapata, a nagyszünetre 58-39-es előnyt harcoltak ki fiai. Az első félidőben két komoly egyéni teljesítményt is láthattak a nézők. Vendég oldalon Wirth Ádám 19 pontig jutott, míg a kaposváriaknál Gibbs 23-mal zárt húsz perc alatt, mindezt úgy, hogy öt triplát dobott be addig, s a 23 pontjából 21-et a második negyedben szerzett.

A Szeged tizenöt, a Kaposvár tizenhat és fél perces szünetet tartott a félidőben. A KKK kicsit az öltözőben ragadt, s ezt ki is használták a csongrádiak, akik egy 7-0-s rohanással kezdtek a harmadik negyedben. A hazaiak azonban megemberelték magukat, és gyorsan visszaállították a húsz pont közeli különbséget, ami aztán állandósult is a játékrész hátralévő perceire. Fél perccel a negyed vége előtt aztán egy Hendlein-zsákolás után mindenki talpra ugrott a kaposvári csarnokban, a KKK csapatkapitánya ugyanis kosarával megszerezte pályafutása ötezredik pontját.

A Somogyi Bicskások nevű szurkolói csoport olyan ötezres bankókkal készült a jeles alkalomra, melyen gróf Széchenyi István portréja helyett Hendleiné szerepelt, valamint Szita Károly, Kaposvár polgármestere is a helyszínen köszöntötte a kaposvári csapatkapitányt.

A zárószakasz 76-56-os állásról indult, és a Szeged megint meghajtotta az első perceket. 13-2-vel kezdtek, s feljöttek kilenc pontra, ráadásul mindezt úgy, hogy addigra Juhos már kipontozódott. A Kaposvár azonban ahogy korábban, most is sebességet tudott váltani, amikor "égett a ház", és közelebb már nem engedték a vendégeket.

Kitettek magukért a kaposvári szurkolók: ezekkel az ötezresekkel üdvözölték Hendlein Roland 5000. pontját!
Kitettek magukért a kaposvári szurkolók: ezekkel az ötezresekkel üdvözölték Hendlein Roland 5000. pontját!

A találkozó végén már mindkét oldalon pályára léptek azok a játékosok is, akik addig nem, vagy csak keveset jutottak szóhoz. Ilyen volt például a KKK másodedzőjének, Filipovics Gordannak a fia, az U16-os válogatott Filipovity Péter is, aki meg is szerezte első pontjait az élvonalban. Hiába hajrázott jól a Szedeák, s dobott tőlük mindössze két kihagyott mezőnykísérlettel 35 pontot Wirth Ádám, a Kaposvár végül 94-78-ra nyert.

Kaposvári Kosárlabda Klub Kft

Fekete Ádám és Hendlein Roland nyilatkozik a meccs után

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 94-78 (27-16, 31-23, 18-17, 18-22)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok,
V.: Kapitány G., Pálla Z., Kulcsár T. (Forrai S.)

Kaposvár: Gibbs 31/18, Baki 3/3, Ivosev 20, Hendlein 18, Spica 14, Csere: Tóth P. 2, Papp -, Bogdán 2, Blaskovits 2, Kocsis -, Filipovity 2.

Szeged: Boltics 1, Wirth 35/18, Kovács Á. 10, Juhos 8, Sulovics 8. Csere: Révész 9, Vágvölgyi -, Kerpel-Fronius 5/3, Kovács J. 2, Bonifert -, Mike -, Meleg -.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Kaposvári KK - Szeged

Uploaded by KaposPont on 2018-04-18.

Címkék: szeged, kaposvári kk, kosárlabda, sport