Nemzetközi mezőny gyűlt össze a nyolcadik alkalommal megrendezett 1. MCM-Diamant uszonyos és búvárúszó kupán a városi fürdőben. A versenyre ugyanis Horvátországból is érkeztek sportolók.

- Négy horvát csapat is megtisztelt bennünket, részt vettek a versenyünkön, 17 csapat van, két országból. A magyar válogatott színe-java itt van, szintúszási lehetőség és felmérés, hogy ebben az időszakban hol tartanak a versenyzők - tette hozzá Kovács László, mesteredző.

A sportolókat dr. Pintér Rómeó, az ifjúsági és sportbizottság elnöke is köszöntötte, aki kiemelte: a városban zajló sportberuházásoknak köszönhetően a közeljövőben még jobb körülmények között versenyezhetnek majd az ide érkező úszók.

null

A kaposvári viadalon az Adorjánosok sikerembere, Varga Krisztina is medencébe szállt. A fiatal uszonyos a sikeres lipcsei világkupa futam után, egyfajta edzőversenyként tekintett az újabb megmérettetésre.

- Nagyon jó hangulatú verseny volt. Németországban voltunk, én még nem voltam ebben az uszodában, nagyon szerettem és szerencsére az úszás is jól ment. Ez a mostani egy edzőverseny, most a legfontosabbak a Világkupák, oda egy kicsit pihenünk, úgyhogy az a lényeg, hogy mindent végig ússzak és minél jobb eredményeket érjek el - mondta stábunknak Varga Krisztina.

null

Stadler Bence szintén jól szerepelt Lipcsében. Ezúttal pedig az időeredményein szeretett volna javítani.

- Szeretnék azon az időn javítani, ugyanis jó lenne szintet úszni a nyári felnőtt világbajnokságra, ami Szerbiában lesz és 2 másodpercre vagyok a céltól, szeretnék minél közelebb kerülni ehhez - válaszolta Stadler Bence.

A nyolcadik Diamant Kupán végül nem kevesebb mint 29 kategóriában hirdettek győztest a szervezők. A részletes eredménysort ide kattintva érhetik el.

Címkék: uszonyos úszás, 1.mcm-diamant kupa, kaposvár, sport