Villámrajtott vett a Zalaegerszeg a találkozó elején, a vendégek Szabó két triplájával, valamint Radic közelijével 8-0-ra elhúztak - kezdi összefoglalóját a bb1.hu. A KKK három percen keresztül csak kihagyott dobásokig jutott, majd két lerohanásból végül megszülettek az első hazai pontok is. A Kaposvár azonban zárkózni nem tudott, mivel a remek napot kifogó Szabó Zsolt két újabb hármast is bedobott, s akkor már a tízet is átlépte a különbség (6-18). A negyed hajrájában aztán kezdett éledezni a házigazda, és három gyors kosárral hat pontra visszajött.

A második játékrészt 14-22-es állásról folytatták a felek, a hazaiak pedig egyre közelebb kerültek a zalaiakhoz. Szabó Zsolt akadályozott meg egy kaposvári lerohanást a félpályánál egy fulttal, amire sportszerűtlent fújtak a "sporik". A sértett Tóth Péter mindkét büntetőjét bedobta, majd Papp Péter is betalált a labdabirtoklásból, s ekkor már csak két pont volt a távolság a két csapat közt. (22-24) Hendleinék aztán kétszer is felzárkóztak egészen egy pontig, de a fordítás nem akart összejönni. Nagyban köszönhető volt ez annak, hogy például a félidőben 0/10-zel állt a Kaposvár a triplavonalon túlról, valamint, hogy a lepattanókat is jobban szedték a zalaiak. A vendég fölény azonban a látottak alapján nem volt jelentős, és az eredményjelző is ezt támasztotta alá a nagyszünetben (34-38).

Ivosev kosara nyitotta a harmadik etapot, a Kaposvárnak pedig kisvártatva összejött az, ami az első félidőben nem. Szabó Zsolt faultolta a palánk alatt Ivosevet, aki a két büntetőjével megszerezte a vezetést csapatának (41-40). Nem sokra rá tovább folytatódott az Ivosev-show. A KKK magyar-szerb játékosa előbb Baki kihagyott ziccerét tette vissza, majd dobott egy kosarat faulttal együtt, ami után a büntetőt is értékesítette. Ezt követően Gibbs vette a hátára csapatát, s zsinórban három találatával – köztük két bravúrkosárral – tartani tudta előnyét a Kaposvár. Ám a Zalaegerszeg erőfeszítései sem voltak hiábavalóak, a negyed végén Doktor "pöcijével" csak feljött a ZTE kettő pontra (60-58).

Nem jött jókor azonban az újabb szünet a vendégeknek, a negyedik negyed elején ugyanis megtorpant Bencze Tamás csapata. Egy 11-5-ös szakaszt produkálva nyolc ponttal ellépet a KKK, ráadásul Ivosev bedobta az első hazai hármast is. 71-63-nál jött is a zalai időkérés, és hiába süllyesztett el aztán Ivosev egy újabb triplát, nem sokkal később Radic kosarával négy pontra visszakapaszkodtak a vendégek. Az utolsó két perchez érve Szabó Zsolt bedobta a hatodik hármasát is, amivel már kettőre olvadt a kaposvári előny. Tehetett volna egy lépést a győzelem felé is a Zalaegerszeg, amikor az utolsó percen belül Vaughn hagyott ki egy hármast, majd Radic sem járt sikerrel, mikor megpróbálta visszapofozni a labdát. A lepattanót ezután a Kaposvár szedte össze, s a lerohanás végén Spica szerzett két pontot közelről. Három ponttal ment ekkor Fekete Ádám együttese, de Radic zsákolásával újra egyre csökkent a különbség. Papp Pétert faultolták azonnal a zalaegerszegiek az alapvonali bedobás után, s miután már bónuszban voltak, jöhetett a két büntető. A kaposváriak irányítójának nem remegett meg a keze, így a ZTE-nek 13 másodperce maradt egyenlíteni. Még sok is volt ez az idő, Horváth Ákos ugyanis a sarokból, emberrel az arcában bevágta az egált jelentő triplát. A hazaiaknak volt még időkérésük, s öt másodperccel a vége előtt a győzelemért támadhattak, de Gibbs rácsavarodott a labdára, becsapdázták, s végül dobásra sem volt esélye (85-85).

Jöhetett tehát a túlóra, Gibbs pedig azonnal javította a hibáját egy triplával. Őrült játék alakult ki eztán a hosszabbításban, a KKK nem tudott elszakadni ellenfelétől, de sokat hibáztak a vendégek is, így végül az utolsó 14 másodperchez úgy érkeztek el a felek, hogy kettővel ment a házigazda. A ZTE jöhetett ekkor, az amerikai pedig középről egy-egyezve tudott ziccert dobni a betörése után. Úgy festett, jöhet a második hosszabbítás is, de Ivosev a félpályán végigrobogva szintén dobott egy elképesztően izomszagú ziccert. Néhány perc videózás után a játékvezetők arra jutottak, hogy 1,1 másodperc még vissza van a játékrészből, ám a zalaiak előrevágott alapvonali bedobást Baki halászta le az égből, így megnyerte a meccset a Kaposvár.

Kaposvári Kosárlabda Klub Kft

2018.04.18.

Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK 94–92, h.u. (14–22, 20–16, 26–20, 25–27, 9–7)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok,
V.: Papp P., Balogh Gy., dr. Mészáros B. (Páli K.)

Kaposvár: Gibbs 24/3, Baki 4, Ivosev 24/3, Hendlein 14, Spica 16. Csere: Tóth P. 4, Papp 8, Bogdán -, Blaskovits -.

ZTE: Vaughn 15, Benke 4, Mohácsi 2, Szabó Zs. 23/18, Radic 28. Csere: Mikovic 4, Horváth Á. 9/3, Kis -, Doktor 7/3.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Kaposvári KK - ZTE KK

Uploaded by KaposPont on 2018-04-14.

Címkék: zalaegerszeg, kaposvári kk, kosárlabda, sport