A Paks elleni győzelem után a középszakasz elmúlt fordulójában szabadnapos volt a KKK. A játékosok így rápihenhettek az előttük álló időszakra, amely csupa létfontosságú meccset tartogat számukra.

- Az edzések mellett volt pár szabadnapunk, amikor volt időm arra, hogy pár csapattársammal elmenjünk a termálba is lazítani kicsit. Szóval talán most frissebbek a lábak, és készen állunk a következő néhány meccsre, melyek nagyon fontosak lesznek - mondta a somogyiak légiósa, Sterling Gibbs.

Szerdán a Zalaegerszeget fogdja hazai pályán a KKK. A ZTE az előző körben Pécsen szenvedett vereséget, és az elmúlt időszakban a csapat elég hullámzó teljesítményt nyújt. Az együttest viszont olyan játékosok alkotják, akik bármikor képesek jó játékkal előrukkolni.

- Vaughn és Kinney a legfőbb erősségük, rájuk mindenképp nagyon oda kell figyelnünk. Nagyon jól dobnak, és gyors támadásokat képesek vezetni. De minden játékos nagyon jó képességű, jól tripláznak, és képesek megbontani a védelmet, szóval mindenkit szorosan kell fognunk - vázolta a ZTE erősségeit az amerikai bedobó.

A Kaposvár a Zalaegerszeg után a Szegeddel és a Péccsel is itthon játszik majd.  Ezeket a találkozókat kivétel nélkül hoznia kellene a csapatnak, máskülönben nagyon nehéz helyeztben lesz a nyolc közé jutást illetően.

A ZTE és a Kaposvár legutóbb március elején, az alapszakasz 21. fordulójában találkozott egymással. A KKK akkor jól kezdett, de mint idén oly sokszor, a meccs végére elfogyott a csapat, és a ZTE 91-80-ra nyert.

- Mindig a végjátékban nem koncentrálunk vagy elfáradunk, és ezt az ellenfél ki tudta használni. Oda kell figyelnünk, jobban kell csapatként játszanunk, és ki kell védekeznünk a Zalaegerszeg hármasait, mert az ottani mérkőzésen is egymás után annyi triplát bedobtak, hogy visszajöttek a mérkőzésbe - tette hozzá Papp Péter.

Hogy a továbbra is Chris Dunn nélkül felálló KKK-nak harmadik nekifutásra sikerül-e legyőznie a Zalaegerszeget, az a szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzésen kiderül. A találkozót szokásainkhoz hűen ezúttal is élőben közvetítjük majd a KaposPont YouTube oldalán.

Címkék: zalaegerszeg, kaposvári kk, kosárlabda, sport