A Rákóczi az előző fordulóban, Székesfehérváron egy kicsit megingott, így megszakadt a remek nyolcmeccses győzelmi sorozata.

– Két oldalról lehet megközelíteni a Videoton II. elleni találkozót – nyilatkozta honlapunknak Waltner Róbert,  edző. – Nyolc mérkőzést nyertünk meg zsinórban, majd becsúszott egy döntetlen, egy nem rossz csapat ellen, ami talán belefér. A másik, hogy kétgólos előnyről nem szabad ikszre hoznia a mérkőzést egy olyan együttesnek, amely fel akar jutni. Remélem, a játékosok megfogadják az öltözőben elhangzottakat és még egyszer nem esünk ebbe a hibába. Amíg nem érjük el a célunkat, addig egy pillanatra sem szabad kiengednünk.

A Kaposvár vezeti a bajnokságot, így a kiesőhelyen álló Gyirmót FC Győr II. elleni siker kötelezőnek mondható, azonban néha ezek a mérkőzések a legnehezebbek. A gyirmótiak második csapata jelenleg két ponttal előzi meg a sereghajtó, egy meccsel kevesebbet játszó Csornát. A kisalföldiek idén három vereség mellett két döntetlent és egy győzelmet tudhatnak magukénak.

– Ha valaki úgy készül, hogy ezelőtt rúgtunk nekik egy hetes, az utolsó előtti helyen állnak, akkor érheti meglepetés – mondta Waltner Róbert. – Nem szeretnénk abba a hibába esni, amibe a Pécs a Vecsés ellen. Ott bebizonyosodott, hogy egyik csapatot sem szabad lebecsülni. Úgy kell készülni, mint az Érd elleni rangadóra, egy ilyen kötelező győzelmet csak elhibázni, lehet, akárcsak a tizenegyest, pedig azt sem könnyű mindig berúgni. Ezekre a dolgokra felhívtam a játékosok figyelmét, remélem, hogy megfogadják a tanácsaimat és úgy állnak hozzá a mérkőzéshez, hogy mindent megtesznek a sikerért, így nem érhet minket meglepetés.

A találkozó érdekessége, hogy ősszel a Gyirmót FC Győr II. elleni találkozó előtt vette át a csapatot Waltner Róbert, akinek az irányításával kiütéses, 7–1-es sikert arattunk.

– Pár játékosban felszabadult valami, ami pozitív irányba vitte őket – emlékezett vissza az őszi, Gyirmót II. elleni bajnokira Waltner Róbert. – Természetesen, amikor egy új edző veszi át a csapatot, mindenki bizonyítani szeretne neki. Ennek az lett az eredménye, hogy egy szinte tökéletes játékkal nyertünk, s aki pályára lépett remek teljesítményt nyújtott.

A Rákóczinál Lakatos Gergő továbbra is eltiltását tölti, de a házi gólkirály, Sóron Tibor is kénytelen kihagyni a találkozót, mivel a Videoton FC II. ellen begyűjtötte az ötödik sárga kártyáját. Rajtuk kívül, sérülés miatt Rajczi Péterre, Vachtler Csabára, Varga Donátra és Borsi Bencére sem számíthat a szakmai stáb.

Kaposvári Rákóczi - Gyirmót II.

Uploaded by KaposPont on 2018-04-13.

Címkék: rákóczi, labdarúgás, kaposvár, sport