Az első félidőben bár több lehetőséget is kidolgozott a kaposvári együttes, a vezetést mégsem sikerült megszereznie. Ebben nagy érdeme volt a vendégek kapusának, Rengel Péternek. A hálóőr előbb a 12. percben Nagy Krisztián lövését tolta ki a bal felsőből, majd az ezt követő sarokrúgás után Ivancsics Gellért csúsztatásánál mutatott be bravúrt. Tíz perccel később Ivancsics Gellért átlövését tessékelte ki a bal alsóból, a labda Andorka Péter elé került, akinek közeli fejesébe is bele tudott érni a kapus.

A második félidőben közepén végre sikerült feltörni a betömörülő gyirmóti védelmet. Ivancsics Gellért szabadrúgását a vendégek kapusa éppen Böjte Patrik elé ütötte ki, aki könnyedén lőtt a hálóba. A Rákóczi vezető találatát Waltner Róbert már csak a lelátóról nézhette, mivel a szabadrúgás előtt elküldte őt a kispadtól a játékvezető. A folytatásban is akadtak lehetőségek , de újabb gól már nem esett, így Böjte Patrik találatával tartották otthon a pontokat.

Waltner Róbert, edző Kaposvári Rákóczi FC: Nem vagyok elégedett, bár megszereztük a három pontot. Pár játékosnál a mutatott játék és a futóteljesítmény is alulmaradt a vártnál, hiába hívtam fel a figyelmüket erre a mérkőzés előtt és a szünetben is. Igaz, hogy tavasszal hét mérkőzésből hatot megnyertünk, de mégsem vagyok elégedett. Nem összességében, hanem ezzel a mérkőzéssel. Nem lebecsülve a Gyirmót II. csapatát, de idegenben rúgtunk nekik egy hetest, most pedig hazai környezetben, a saját szurkolóink előtt egy kínkeserves meccsen nyertünk. Nem akarom szépíteni: ez nem volt jó. Remélem, páran felkapják erre a fejüket. Ilyenkor jön az edző felelőssége, hogy miként dönt: megsimogatja a játékosokat, hogy oké fiúk, megvan a három pont, vagy pedig odacsap. Én az utóbbit választottam, mert lehet, hogy ilyen játékkal a következő mérkőzést már nem nyerjük meg. Nem fogok senkit sem simogatni. Amikor jó volt egy játékos, akkor kiemeltem, megdicsértem, de egy ilyen meccs után senkit sem fogok becsapni. Aki nem fogadja el a kritikát, azt nagyon sajnálom. Az élet nem habostorta.

Kerekes Krisztián, megbízott edző, Gyirmót FC Győr II.: Bár kikaptunk, de csak gratulálni tudok a csapatomnak, hiszen az első játszottunk. Egy pontért jöttünk Kaposvárra, próbáltunk kontrákra építeni. A Rákóczinak sokkal több helyzete volt, főleg az első félidőben, de a kapusunk nagyon jól védett. A másodikban pedig egy ártalmatlan szituációból kaptunk gólt. Ennyivel mindképp jobb volt a Rákóczi.

Alább nézheti vissze a teljes meccset:

Kaposvári Rákóczi - Gyirmót II.

Uploaded by KaposPont on 2018-04-13.

Kaposvári Rákóczi FC–Gyirmót FC Győr II. 1–0 (0–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 350 néző. V.: Kubicsek (Vörös, Rózsás).
Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Nagy J., Ur, Lakatos G., Hadaró – Godzsajev (Sárközi, a szünetben), Szakály A. – Nagy K. (Fodor M., 88. p.), Ivancsics, Kollega K.(Böjte, 58. p.) – Andorka. Vezetőedző: Deákvári Antal. Edző: Waltner Róbert.
Gyirmót FC Győr II.: Rengel – Bedi, Tiba, Széles, Dávid – Orbán – Czár, Gelencsér (Tóvizi, a szünetben), Stieber A. (Horváth D., 80. p.), Csongrádi (Papp R., 69. p.) – Farkas Z. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerző: Böjte (67. p.).
Sárga lap: Godzsajev (39. p.), Kollega K. (50. p.), Nagy J. (75. p.), Ivancsics (80. p.), Nagy K. (88. p.).

Címkék: gyirmót, rákóczi, meccs, sport