Mindkét csapat elszántan készülődött a bajnoki középszakasz második fordulós mérkőzésére. a somogyiak szerették volna feledtetni a múlt heti fájó pécsi vereséget, s egyúttal jól kezdeni a négy meccsből álló hazai sorozatot. A közelmúltban vezetőedző-váltáson áteső tolnaiak ugyancsak jó rajtban bíztak, ők az első alkalommal léptek pályára a középszakaszban.

Ruják triplájával indítottak a vendégek, akik Barnies találataival léptek el a többször is hibázó kaposváriaktól. A negyed derekán sikerült felzárkózni, Baki triplájával pedig már 11–9 állt az eredményjelzőn. Spica nagy zsákolása nyomán már időt is kért Schmidt Béla. Az első szakaszt jó védekezéssel fordította a maga javára a hazai alakulat, amely Baki duplájával 25–14-re is vezetett. A folytatásban már kevésbé tudta fékezni a lendületbe jövő paksiakat a hazai alakulat, így 31–29-nél Fekete Ádámnak is akadt mondani valója. Tarrant révén fordítottak a tolnaiak, akik kihasználták, hogy hat perc alatt csak hat pontot szereztek a somogyiak. A félidő végéig Gibbs vált aktívabbá, zsinórban szerzett hat pontja után lett 39–39 az állás.

A nagyszünet után Gibbs végre kintről is betalált, de Giunn azonnal válaszolt. Baki jó védekezése sokat ért a somogyiaknak, a kaposvári hátvéd ráadásul pontokat is szerzett csapatának. Hendlein nagy blokkjai és ziccere után megjött a szurkolók hangja is. A záró szakaszban is folytatódott a hazaiak lelkes védekezése, ez pedig rendre esélyt teremtett az újabb pontszerzésre. Gibbs 2+1-es akciója újra tíz pont fölé tornázta a különbséget. Tarrant zárkóztatta fel újra a vendégeket, ám a végére fejben is elfáradó és az utolsó erőtartalékaikat mozgósító somogyiak végül kiharcolták a nagyon fontos győzelmet.

Fekete Ádám: – Kemény sorozatban vagyunk, de a Szolnok, a Pécs és most a Paks ellen is volt tartása csapatomnak. A fáradtság jelei ezúttal is mutatkoztak, de minden tartalékot mozgósítva sikerült nyerni. A második félidőben nem hagytunk tiszta hármas helyzeteket a paksiaknak, ezt sikerült megoldanunk, ugyanakkor több támadó lepattanót szereztek. Az első lépés megvan a négy hazai meccsből, de nagyon nehéz lesz hibátlannak maradni. Köszönjük a kitartó szurkolók buzdítását, amely ezúttal is nagyon sokat jelentett.

Schmidt Béla: – Nem becsültük le az ellenfelet, hiszen tudtuk, hogy a kaposváriak nagyon erősek hazai pályán. Arra alapoztunk, hogy bővebb a keretünk és van, amikor dominálhatunk. Azonban nem játszottunk csapatként. A védekezésünk nem volt megfelelő és több indítás gólt is kaptunk. A hazaiak szervezetten védekeztek és jól is kosárlabdáztak. Mi ugyanakkor a kosárlabda alapjait jelentő dolgokban hibáztunk.

Nézze meg az edzők értékelését:

Kaposvári Kosárlabda Klub Kft

Győztünk :-)

Alább pedig visszanézheti  teljes mérkőzést:

Kaposvári KK - Atomerőmű

Uploaded by KaposPont on 2018-04-07.

 

Kaposvári KK–Atomerőmű SE 81–70 (25–15, 14–24, 24–18, 18–13)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 700 néző. vezette: Pálla Z., Ádám J., Boros T.

Kaposvári KK: Gibbs (24/6), Baki (11/3), Ivosev (8), Hendlein (16), Spica (18), Csere: Papp P. (4), Tóth P. (-), Blaskovits (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Atomerőmű SE: Ruják (5/3), Hinds (11/3), Barnies (13/3), Eilingsfeld (10), Guinn (15/9). Csere: Tarrant (16), Ogunyemi (-), Medve (-), Garamvölgyi (-), Gulyás (-). Vezetőedző: Schmidt Béla.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2–5, 7. perc: 15–12, 12. perc: 27–20, 17. perc: 31–36, 22. perc: 42–42, 27. perc: 53–51, 32. perc: 65–57, 37. perc: 77–64. Kipontozódott: Papp P. (a 35. percben), illetve Barnies (a 37. percben). Jók: Baki, Spica, Gibbs, Hendlein, illetve Tarrant, Guinn.

Címkék: ase, kkk, sport, kaposvár