Nem sokat pihenhettek a csapatok az az élvonalbeli férfikosárlabda-bajnokság alapszakaszának zárása után. A középházi középszakasz első fordulójában szombaton este már Pécsen lépett pályára a Kaposvári KK. A vendégeknél továbbra sem léphetett pályára a sérült Dunn és Hock Gergő sem.

Ezúttal is népes és hangos szurkolótábor kísérte el a somogyiakat a baranyai megyeszékhelyre, akik kezdettől fogva biztatták kedvenceiket. Ivosev kihagyott triplája után Budimir szerzett vezetést a Pécsnek. Kezdetben felváltva estek a kosarak, egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól. Antóni triplájára Hendlein azonnal hasonlóképp válaszolt és Baki hármasára sem kellett sokáig várni. A védekezés során szerzett labdákból sikerült gyors és eredményes ellenakciókat vezetni, így 12–18-nál már Csirke Ferencnek kellett időt kérni. Gibbs zsinórban szerzett tizenhárom (!) pontjával lendültek tovább a vendégek, akik 35–19-es vezetéssel zárták az első negyedet.

A folytatásban Ivosev ziccerével már húsz pont volt a különbség a két együttes közt, amikor Durham talált be kétszer is kintről. A legjobbkor jött Baki harmadik hármasa, ám ekkor már a pécsiek is pontosabban céloztak. A félidő végéig Durham cipelte hátán a hazaiakat. Sorozatos tripláival tízen belülre kerültek a baranyaiak a megtorpanó vendégekkel szemben. A nagyszünetben 48–54-et mutatott az eredményjelző.

Hendlein hármasa nyitotta és Spica horga is pontos volt. Gibbs 3+1-es akciója, után Baki kipontozódott. Ez érzékenyen érintette a vendégeket, mert tovább csökkent az amúgy sem túl bő rotáció. Papp Péter vette át helyét, s kosara után ismét Csirke edző szólította magához csapatát. Használtak is szavai, mert újra a hazaiak percei következtek.

Nagyon nehéz záró szakasz várt a kaposváriakra még akkor is, ha 67–75-ös állásról kezdhették azt. Spica harcossága hozott újabb pontokat a somogyi oldalon, de a túloldalon ekkor Budimir is rendre betalált. A 34. percben Harazin kapott technikait reklamálásért, Spica pedig újra gondoskodott a tíz pont feletti előnyről. A megsérülő Sarlija helyett játszó Harazin kétszer is könnyű kosarat szerezhetett a palánk alól, Antóni pedig negyedik tripláját is bedobta. Óriási adok-kapok zajlott a pályán, két perccel a vége előtt pedig Harazin egyenlített 89–89-re. Spica ziccere, után Antóni hármasa következett. Mivel az ellentámadásnál Gibbs kihagyta helyzetét és szándékos szabálytalanságot is elkövetett, így végül a pécsiek örülhettek a nagyon fontos győzelemnek.

Csirke Ferenc: – Tipikusan az a meccs volt, amikor mindenkinek lehet gratulálni a találkozó után. Mindkét csapat és mindkét szurkolótábor megérdemli ezt. Amikor egy ilyen csapattal találkozunk, mint a Kaposvár, ahol 20 centi és 20 kilónyi többlet van, akkor nem tehetünk mást, mint védjük a büntető területet és a kinti dobásokat kényszerítjük. Ám ezt a kaposváriak jól kihasználták és rendre betaláltak. Elvesztettük Sarliját, de a jól szedtük a támadó lepattanókat. A kulcs az volt, hogy a félidő végéig vissza tudtunk jönni a meccsbe. Igazi rangadó volt, remélem Sarlija sérülése nem tartós, különben nagyon nehéz dolgunk lesz.

Fekete Ádám: – A találkozó elején jól játszottunk, ahogy az elmúlt három meccsen. Több kulcsszituáció is volt, az egyik amikor Baki kipontozódott. Ekkor megbomlott a védekezésünk, ami már nem úgy működött, mint addig.  Köszönjük a szurkolóink támogatását, igazi hazai pályát teremtettek számunkra. Higgadtnak kell maradnunk a folytatásban, ugyanakkor a három külföldivel és a két sérült játékossal nehéz ezt a sorozatot csinálni.

Pécsi VSK-VEOLIA–Kaposvári KK 94–91 (19–35, 29–19, 19–21, 27–16)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1600 néző. Vezette: Cziffra Cs., Fodor A., Pozsonyi L.

Pécsi VSK-VEOLIA: Durham (22/12), Brooks (13/3), Antóni (14/12), Budimir (13/3), Sarlija (9). Csere: Simon K. (-), Supola (9/3), Bíró (4/3), Harazin (10). Vezetőedző: Csirke Ferenc. Edző: Szentendrei Áron.

Kaposvári KK: Gibbs (23/15), Baki (9/9), Ivosev (19), Hendlein (18/6), Spica (18). Csere: Papp P. (2), Tóth P. (2), Blaskovits (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 4–4, 7. perc: 12–18, 12. perc: 21–39, 17. perc: 37–49, 22. perc: 50–59, 27. perc: 57–71, 32. perc: 71–78, 37. perc: 83–87. Kipontozódott: Baki (a 24. percben). Jók: Durham, Brooks, Antóni, Harazin, illetve Gibbs, Ivosev, Hendlein, Spica.

Címkék: pécsi vsk, kaposvári kk, kosárlabda, sport