Az utolsó alapszakasz találkozót találkozót ketten is kihagyták a kaposváriaknál. Dunn kezéről ugyan már levették a gipszet, ám még egy rögzítőt kapott és két hétig nem bevethető. Hock Gergő pedig szintén lábadozik sérüléséből. A listavezető, alapszakasz-győztes Szolnoki Olaj KK teljes csapattal vehette fel a harcot a kaposváriak ellen.

Ivosev duplájával indult a meccs, s kezdetben könnyű kosarakat szereztek a hazaiak. Alekszics edző 10–0-nál időt is kért, mert biztosan nem ilyen rajtra számított csapatától. Ford triplájával szerezték első pontjaikat a szolnokiak akik csakhamar ledolgozták hátrányukat. Vojvoda újabb hármasa után már 14–15 állt a táblán. Browning két távoli találatával növelte az előnyét a vendég csapat, amely nyerte a negyedet is.

A folytatásban is gondot jelentett a szolnoki támadások védése, elsősorban a kaposvári nevelésű Vojvoda villogott volt csapata ellen. Hendlein és Gibbs két triplája segített a somogyiak helyzetén, így ismét Alekszics edzőnek akadt mondani valója.

A nagyszünet után Gibbs pontjaival előbb egyenlített, majd Ivosev távolijával 52–51-re már vezetett a Kaposvár. Nagyot harcoltak a somogyiak, akiket a szurkolóik is űztek-hajtottak. Gibbs pedig egymás után szórta a hármasokat. Remek hangulatú meccs kerekedett, Gibbs pedig nem tudott hibázni. A záró szakasz Ivosev újabb két triplája miatt 75–61-el kezdődhetett. A hazaiak 35–16-os harmadik negyedet produkáltak.

A folytatásban Kovács Péter gondoskodott arról, hogy ismét tíz ponton belülre kerüljön az Olaj, az utolsó öt percre pedig 82–75-ös állással fordultak a felek. Utolsó tartalékaikat mozgósították a kaposváriak, de Vojvoda és Kovács Péter révén egyre jobban közelített a Szolnok. Két perccel a vége előtt Gibbs hármasa lendített a hazaiakon, akik egymást felülmúlva vetődtek minden labdáért. Az utolsó percben Hendlein büntetői és óriási zsákolása pedig már a bravúros somogyi diadalt jelentették egyben.

Kaposvári Kosárlabda Klub Kft

Kaposvári Kosárlabda Klub Kft, Kaposvár. 3,652 likes · 188 talking about this. A Kaposvári Kosárlabda Klub hírei

Kaposvári KK - Szolnoki Olaj KK 97-89(22-26, 18-19, 35-16, 22-28

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 

V.: Papp P., Jakab L., Kovács N. (Valovics I.)

Kaposvár: Gibbs 30/18, Baki 8/6, Ivosev 26/9, Hendlein 15/3, Spica 16. Cserék: Tóth P. 2, Papp-.

Szolnok: Perry 7, Vojvoda 24/12, Ford 9/6, Milosevics 19/6, Andric 2. Cserék: Tóth Á. 4, Kovács P. 15/15, Browning 9/9.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Kaposvári KK - Szolnoki Olaj 97-89

Uploaded by KaposPont on 2018-04-01.

Címkék: szolnoki olaj, kaposvári kk, kosárlabda, sport