A Szeged és a Paks legyőzésével biztosította a helyét a középszakasz középházába a Kaposvári KK, így a Szolnok elleni utolsó alapszakasz meccsnek ilyen szempontból nem lesz tétje a somogyiak számára.

Spicáék azonban már ennél is előrébb tekintetnek, hiszen a KKK jelenleg a kilencedik helyen áll, két győzelemmel lemaradva a rájátszást jelentő nyolcadik helytől. Mivel a csapatok magukkal viszik az alapszakaszban elért eredményeiket, egy újabb győzelem sokat érhetne.

A Szolnok már biztos alapszakasz elsőként érkezik Kaposvárra, ám az idei kupagyőztest még ilyen körülmények között is roppant nehéz lesz legyőzni.

- Messze az övék a legjobb csapat a bajnokságban, ez egyértelmű. Hosszú a cseresoruk, és kíváló játékosok alkotják a kezdőt is, úgyhogy ez egy brutális meccs lesz - mondta a KKK centere, Marco Spica.

A KKK a Körmend és az Albacomp ellen már szerzett hazai pályán egy-egy nagy skalpot, s bizonyította azt, hogy képes legyőzni nála jobb csapatokat. Vojvoda Dávidékat felülmúlni hasonlóan nagy bravúr lenne.

- Az ellenkezőjét is bizonyítottuk, hogy bárkitől ki tudunk kapni, de inkább próbáljunk a szépre és a jóra emlékezni. Sikerült jobb csapatokat is két vállra fektetni, és nagyon remélem, hogy a Szolnok ellen is sikerül már jól játszani, az legyen az alap, és akkor abból bármi lehet, de remélem, hogy nekik anyira már nem kell ez a mérkőzés, nekünk meg igazából kell, úgyhogy szerintem egy egypontos, hátradőlőssel nyerjünk mi - tette hozzá Baki Gergely.

Hogy lesz-e a Baki Gergely által kívánt, a Paks ellenihez hasonló hátradőlős kaposvári győzelem, az a szerdán, 18 órakor kezdődő mérkőzésen kiderül. A Kaposvári KK - Szolnoki Olaj találkozót természetesen ezúttal is élőben közvetítjük majd itt, a Kapos.hu-n!

Jön az újabb KKK-győzelem?


Az előttünk álló hétvégén el is kezdődik már a középszakasz. A középházban az alapszakaszban 6-10. helyezett csapatai küzdenek a rájátszásba jutásért, ahova a középház első három helyezettje kerülhet be.

A csapatok nyolc mérkőzést játszanak, oda-visszavágós rendszerben. A KKK a Zalaegerszeggel, a Péccsel, a Pakssal és a Szegeddel verseng majd a középszakaszban.

Címkék: szolnoki olaj, kaposvári kk, kosárlabda, sport