Bravúros győzelmet aratott Szegeden a Kaposvári KK a hétközi fordulóban. Hendleinék szoros végjátékban 73-72-re nyertek, s ezzel megszakították hárommeccses verségsorozatukat, valamint stabilizálták helyüket az első tízben, ami a középházba jutás szempontjából nagyon fontos volt.

"Volt jó pár mérkőzésünk, hat-hét, amikor a végjátékban kaptunk ki, mondhatnám azt is, hogy a nagy számok törvénye alapján most kijött a lépés, de ez butaság lenne. Csapatként játszottunk és csapatként védekeztünk. Tényleg itt azt kell kiemelnem, hogy csapatként, hogy egymásért küzdöttünk a pályán. Aki fennvolt, az megtette, amit ő tudott, maximálisan odatette magát, és ez kellett a győzelemhez." - mondta a Szeged elleni meccsről a KKK csapatkapitánya, Hendlein Roland.

A KKK helye azonban még nem százszázalékig biztos a középházban. Hendleinék jelenleg a kilencedikek, megelőzve a Szegedet és a tizenegyedik Jászberényt - utóbbi együttesnek még van minimális esélye a tíz közé jutni. A Kaposvár azonban, ha szombaton megveri a Paksot, már nem kellene számolgatnia. A felsőházra hajtó ASÉ-t azonban még hazai környezetben sem lesz egyszerű megverni, éppen ezért Hendleinék nagyon bíznak a szurkolók támogatásában.

"Remélem, hogy sokan kijönnek és megtekintik a mérkőzést és szurkolnak nekünk. Szükségünk is lesz rá. Ugye kevesebben vagyunk, de a kaposvári közönség már többször bebizonyította, hogy hatodik emberként tényleg mellnék tud állni, és tényleg egy olyan pluszt ad, hogy nehéz mérkőzésből, hullámvölgyekben tényleg kihúzzon minket, és a végén győzelemmel tudjunk lejönni a pályáról." - tette hozzá a csapatkapitány.

A KKK és az ASE idén összecsapott már egyszer a bajnkokságban. December végén Pakson simán, 97-67-re nyertek az atomvárosiak. Akkor a remekül triplázó center, Richard Guinn és a 18 pontig jutó Seth Allen húzta a Paks szekerét, de utóbbi játékost azóta már elküldte az ASE.

"Ott mikor játszottunk, volt náluk egy játékos, Allen, aki most nem lesz. De figyelni kell, a centerek nagyon jó dobók, és az irányítójuk is jól játszott az elmúlt pár meccsen. Szerintem védekzésben és támadásban is keményebben játszunk, mint Szegeden, és akkor nyerni tudunk simán." - összegzett Tomislav Ivosev, a KKK játékosa.

Hogy a Kaposvárnak sikerül-e visszavágnia a paksi vereségért, és ezzel bebiztosítani a helyét a középszakasz középházában, az a szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzésen kiderül. A találkozót természetesen ezúttal is élőben közvetítjük.

Kaposvári KK - Atomerőmű SE

Uploaded by KaposPont on 2018-03-23.

Címkék: Atomerőmű SE, közvetítés, mérkőzés, Kaposvári KK, kosárlabda, sport