Mindkét csapat szempontjából fontos volt a mérkőzés, hiszen a Kaposvár egy győzelemmel bebiztosíthatta volna helyét a középházban, míg a Paks a felsőházra hajtott.

Hiába volt nagy a tét, egyik csapat sem kezdett túl acélosan, a felek nem lehettek büszkék a dobóteljesítményükre, és fegyelmezetlen eladott labdából is akadt nem egy. Az első percek egyetlen szép megmozdulása Ivosev hatalmas blokkja volt, a KKK játékosa Tarrantot nyomta vissza kegyetlenül. A játékrész második felére már kezdtek pontosabbá válni a felek, az ASE pedig Guinn és Hinds hármasaival 14-7-re el is lépett. A hét pontos előnyükből hármat tudtak megtartani a vendégek a felvonás végéig, így a második játékrészt 16-13-as állásról kezdték meg a felek - írja a BB1.hu.

Ivosev szerezte az első kosarat a folytatásban, és úgy tűnt, újra szoros lehet a csata, de a Paks néhány hármassal ismét ellépett. Egy darabig igen vérszegénynek bizonyult támadásban a hazai csapat, majd szépen apránként büntetőkből lopni kezdték a távolságot, az utolsó percben pedig Baki hármasával már a vezetést is átvették. Sokáig azonban nem tartott az öröm, a túloldalon ugyanis Ogunyemi kettő plusz egyével visszaszerezte a vezetést az ASE. Ekkor már csak 17 másodperc volt vissza a nagyszünetig, és a Kaposvár még támadhatott egyet, ám az akció végén Gibbs hármasa kimaradt, így nem változott az eredmény. (32-34)

Remekül indított a KKK a térfélcsere után. Gibbs hozott össze egy 2+1-et, majd dobott be egy triplát is, amit Hendlein toldott meg még két ponttal, így a hazaiak egy 8-2-es rohanással kezdtek – az egyetlen vendég kosarat Barnies szerezte. A házigazda ezzel 40-36-ra átvette a vezetést, ám Tarrant gyors öt pontjával ismét fordult a kocka. Ezt követően Spica ugrasztotta kétszer is talpra a hazai szurkolókat – például egy balkezes, palánkos tempóval a festékből –, a Kaposvár pedig kezdett egyre jobban ellépni az atomvárosiaktól. Másfél perccel az etap vég előtt Blaskovics dobott be egy hármast a támadóidő végén, amivel tíz pontra nőtt a különbség. (53-43)

Ruják a harmadik negyed végén egy triplából, valamint a negyedik elején egy 2+1-es akcióból hozott össze hat pontot, de a túloldalon is beestek a dobások, így nem igazán tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez az ASE. A paksiak azonban nem adták fel, folyamatosan ostromolták a Kaposvárt, ám a KKK állta a sarat. Négy és fél perccel a vége előtt öt pontra feljöttek a vendégek, de előbb Gibbs egy ziccert, majd Baki egy középtávolit dobott be, amivel újra magabiztos előnybe került a somogyi gárda. (63-54) Mintegy négy perccel a vége előtt bónuszba került már a Kaposvár, az ASE pedig elkezdett zárkózni büntetőkből. A sorozatos kaposvári faultok és eladott labdák után a végjátékra újra nyílt lett a csata, 1:20-szal a vége előtt Hinds hármasával egy pontra olvadt a hazai előny. (69-68) Amilyen álmos volt sokszor a mérkőzés az első félidőben, kevesen számíthattak olyan végjátékra, mint ami kialakult a kaposvári Városi Sportcsarnokban. Az utolsó pillanatokig kiélezett csatát Ivosev kosara döntötte el 0.8 másodperccel a vége előtt, a szerb-magyar játékos kosara után pedig valósággal felrobbant a csarnok, hiszen a somogyiak idén általában elvesztették az egylabdás meccseket, így már nagyon érett nekik egy ilyen győzelem. A KKK 74-72 arányú győzelme ráadásul azt jelentette, hogy ott lehet a középszakaszban Fekete Ádám együttese.

Mutatjuk a meccs utolsó pillanatait, az ünneplés perceit és az edzői értékeléseket:

Aki lemaradt, viszanétheti a teljes mérkőzést:

Kaposvári KK - Atomerőmű SE

Uploaded by KaposPont on 2018-03-23.

Kaposvári KK – Atomerőmű SE 74–72 (13–16, 19–18, 21–12, 21–26)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok,
V.: Földházi T., Kulcsár T., Goda L. (Várhalmi Zs.)

Kaposvár: Gibbs 17/6, Baki 8/6, Ivosev 15/3, Hendlein 10, Spica 18. Csere: Tóth P. -, Papp 3/3, Blaskovits 3/3.

ASE: Hinds 12/6, Tarrant 18/12, Barnies 10, Eilingsfeld 8, Guinn 6/6. Csere: Ruják 11/6, Ogunyemi 7, Medve -.

Címkék: Atomerőmű SE, győzelem, Kaposvári KK, kosárlabda, sport