Jól kezdtek a vendégek, akiknél Gibbs végül tudta vállalni a játékot. Az első percek vezetése után aztán Fortune és Boltics vezérletével fordítottak a szegediek. Az első negyed végjátékát kiegyenlített játék jellemezte, végül 25–25-el zárult a nyitó szakasz.

A folytatásban sikerült jó védekezéssel meghiúsítani néhány hazai pontszerzési lehetőséget, ám mivel kimaradtak a dobások a túloldalon, így nem változott az eredmény. A szegediek mozdultak el előbb a holtpontról, de tartotta a lépést a Kaposvári KK. A 15. percben Hendlein büntetőjével lett 29–30 az eredmény. A sérüléséből visszatérő Juhos is pályára lépett a Szegedben, amely épp az ő duplájával fordított. A félidő végén Spica szép lefordulása nyomán született az utolsó kaposvári találat, ezzel alakult 38–37-re az eredmény.

A nagyszünet után sok hibával kosárlabdázott mindkét csapat, ám a vendégek öt perc alatt mindössze kettő pontot tudtak elérni. Igaz a hazaiak sem vitték túlzásba, de ők legalább hat pontig jutottak. A legjobbkor jött Blaskovics és Baki egy-egy triplája, ezzel legalább a nagyobb hátrányt sikerült ledolgozni. Spica egyenlített 47–47-nél, de a negyed végjátékában pontosabb volt a Szeged.

A záró játékrészt 56–51-es hátrányban kezdhették a somogyiak, akik folyamatosan harcoltak az újabb egyenlítésért. Fortune szerzett újabb triplát a hazaiaknak, ráadásul ekkor már Gibbs, Ivosev és Papp Péter is a kispadon pihent négy faultja miatt. A 33. percben Wirth zsákolása után lett 64–55, amikor Fekete Ádám kért időt. Nem adták fel a vendégek és ledolgozva hátrányukat 64–64-nél újra beérték a Szegedet. Gibbs triplájával már a somogyiak vezettek. Az utolsó percben Sulovics hagyott ki egy büntetőt, Ivosev kettőt bedobott a túloldalon. Ezért hiába zsákolt Fortune a meccs végén, egyetlen pont így is megmaradt a kaposvári előnyből, ami a bravúros idegenbeli sikert jelentette - írja a Delfinek.hu.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Kaposvári KK 72-73 (25-25, 13-12, 18-14, 16-22)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok.
V.: Benczur T., Minár L., Rácz Zs. (dr. Gencsev P.)

Szeged: Boltics 10/3, Fortune 21/6, Kovács Á. 4, Csirics 12/3, Sulovics 9. Csere: Juhos 9/3, Wirth 7, Révész -, Vágvölgyi -.

KKK: Gibbs 7/3, Baki 13/9, Ivosev 18/3, Hendlein 12/3, Spica 20. Csere: Tóth P. -, Papp P. -, Blaskovits 3/3.

Címkék: Szeged, győzelem, kosárlabda, KKK, Kaposvár, sport