Szombaton a férfiaké a pálya: 15 óra 30 perckor a korábbi 18-szoros győztes Fino Kaposvár SE a Pénzügyőrrel csatázik a bronzéremért, 18 órától pedig a Vegyész RC Kazincbarcika és a HÉP Kecskeméti RC küzd meg az első helyért.

Pikánsnak ígérkezik a férfiak bronzmeccse, ugyanis a Kaposvár és a Pénzügyőr tavaly emlékezetes párbajt vívott egymással a magyar bajnoki címért. Akkor a Fino 0-2-ről fordította a maga javára az eredményt, április óta viszont eltelt jó néhány hónap, és változtak a honi erőviszonyok.

„Először is, örülünk, hogy újra sikerült a legjobb négy csapat közé bekerülnünk, és ismét részt vehetünk az érdi rendezvényen. Tavaly döntőt játszottunk, és keserű szájízzel távoztunk, de mára már megszépült ez a mérkőzés, tudunk örülni annak az ezüstéremnek. Az idei szezonban a bronzéremért játszhatunk, és boldogan szeretnénk távozni, egy éremmel a nyakunkban! A csapatnak a maximumot kell nyújtani ahhoz, hogy a Kaposvárt meg tudjuk verni” – mondta honlapuknak a fővárosiak vezetőedzője, Weczera Csaba.

A kaposváriak nélkül hosszú évekig elképzelhetetlen volt a kupadöntő, a csapat aztán előbb tavaly, majd az idén is lemaradt a fináléról. Tavaly, nagy meglepetésre a harmadik helyet sem sikerült megszerezni, így Demeter György vezetőedző egyértelműen fogalmazott: meg kell verni a Pénzügyőrt Érden.

„Sajnos, az elmúlt évhez hasonlóan lemaradtunk a fináléról, de az idén mindent megteszünk azért, hogy a bronzmérkőzést megnyerjük és kiszolgáljuk közönségünket. A Pénzügyőrt a bajnoki alapszakasz során kétszer is megvertük, bízom benne, hogy Érden sem lesz ez másként. Tisztességesen felkészülünk, és küzdünk majd az első perctől az utolsóig” – fogalmazott a tapasztat szakember, aki hozzátette: a keret tagjai közül többen is sérüléssel bajlódnak, így egyelőre még bizonytalan, ki léphet pályára és ki nem Érden.

Az eseményre jegyek még korlátozott számban kaphatók. Aki nem lesz ott Érden, az is láthatja a találkozókat, hiszen a vasárnapi női döntőt az M4 Sport élőben közvetíti, a többi meccset pedig a szövetség honlapján (hunvolley.hu) lehet majd látni élő streamen.

Graboplast röplabda Magyar Kupa-döntő 15:30 Fino Kaposvár - Pénzügyőr (3. helyért)

Uploaded by Sportstream Livestream on 2018-03-15.

Címkék: bronz, fino, röplabda, sport