Remek iramban kezdődött a találkozó. Mindkét csapat elszántan futballozott, s az első negyed órában igen közönségszórakoztató játék alakult ki, helyzetekkel fűszerezve. A Rákóczi Lakatos Gergő, Ur László és Sóron Tibor révén veszélyeztetett. Utóbbi kettő állt legközelebb a gólhoz, de a védő fejesénél és a házi gólkirály közeli lövésénél is védeni tudott Sánta András. A folytatásban a Kaposvár egyre többet birtokolta a labdát, s kezdte átvenni az irányítást. A fölény előbb egy lesgólban mutatkozott meg, majd a játékrész hajrájában a vezetést is meglett. Szakály Attila távoli lövését Sánta András ütötte ki, a kipattanóra Andorka Péter érkezett, aki higgadtan passzolt a hálóba.

A második játékrész elején megduplázódhatott volna az előny. Ivacsics Gellért mesteri indításával Kollega Krisztián lépett ki a védők közül, s már csak Sánta Andrással állt szemben, de a kapus szögletre mentett, majd egy perccel később újra a hálóőr nyerte kettejük csatáját. Szakály Attila erős lövésénél azonban már a kapus is tehetetlenül állt. A középpályás egy jó csellel lerázta emberét, s nagy erővel lőtt a jobb felsőbe. Pár perccel később azonban jött a vendégek válasza: egy bedobást követően a góllövő lista élén álló Szabó Zsolt talált a kapuba. A hajrába lépve Ivancsics Gellért ismét kettőre növelhette volna az előnyt, de ziccerét védte Sánta, így újra nyílt maradt a találkozó. Ezt kihasználva a pápaiak az utolsó percig küzdöttek, de másodszorra már nem tudták feltörni a kaposvári védelmet.

Nézze meg a gólokat és az edzők értékelését:

Alább pedig visszanézheti a meccset:

Kaposvári Rákóczi - Pápai Perutz FC 2-1

Uploaded by KaposPont on 2018-03-16.

Waltner Róbert: Jó iramú találkozó volt. Tudtam, hogy nem lesz könnyű feltörni a Pápa védelmét. Több ziccert is kihagytunk, ha ezeket értékesítjük, akkor lezárhattuk volna a mérkőzést, így azonban az utolsó pillanatig küzdenünk kellett a győzelemért.

Marton Miklós: Jó iramú, nyíltsisakos mérkőzést játszottunk. A második félidőben felnőttünk a Rákóczihoz, és megvoltak a lehetőségeink a döntetlenre.

Kaposvári Rákóczi FC–Pápai Perutz FC 2–1 (1–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 500 néző. V.: Kovács G. (Szabó P., Illés).
Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Nagy J., Ur, Lakatos G., Fodor M. – Godzsajev, Szakály A. – Sóron (Laczkó, 78. p.), Ivancsics (Fonyódi, 88. p.), Kollega K. (Sárközi K., 63. p.) – Andorka. Vezetőedző: Deákvári Antal. Edző: Waltner Róbert.
Pápai Perutz FC: Sánta A. – Bohner, Császár A., Kozma, Böröczky – Skriba (Farkas D., 70. p.), Nagy B., Hanzl (Jurik, 66. p.), Somogyi, Baldauf (Udvari., 70. p.) – Szabó Zs. Vezetőedző: Marton Miklós.
Gólszerzők: Andorka (43. p.), Szakály A. (63. p.), illetve Szabó Zs. (66. p.).
Sárga lap: Andorka (16. p.), Hadaró (58. p. – a kispadról), Ivancsics (75. p.), Godzajev (92. p.) illetve Somogyi (12. p.), Bohner (41. p.), Baldauf (58. p.).

Címkék: pápa, rákóczi, mérkőzés, sport