A Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely, a helyi NB I-es felnőtt csapatokkal karöltve, az idén tavasszal is népszerűsíteni szeretné a röplabdasportot a fiatalok körében.

A tavalyi, nagy sikerű iskolai toborzókörút után az akadémia röplabdákkal lepi meg azokat az iskolákat, ahol szeretnének ezzel a hazánkban is egyre ismertebb és sikeresebb labdajátékkal rendszeresen, komolyabb szinten foglalkozni.

Összesen csaknem 200 labdát osztanak majd ki Kaposváron és környékén az előttünk álló időszakban. A körút első állomása a Toldi lakótelepi tagiskola volt: az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem Extraliga-negyedik női csapatának három kiválósága, Sitkey Mariann, Nevena Iricanin és Kanizsai Dorottya lepte meg szerdán reggel az iskola tanulóit azzal, hogy személyesen adták át a tucatnyi röplabdát.

Ezt követően egy kis közös játékra is volt lehetőség a tornateremben. A Toldi iskolában évtizedek óta népszerű sport a röplabda, és napjainkban is működik egy csoport, melynek tagjai heti három alkalommal edzenek. 

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem

Vittünk egy kis ajándékot a Toldis fiataloknak

A napokban a kutasi általános iskola is gazdagabb lett tíz röplabdával, és a diákok Ékes Erika testnevelő-edző jóvoltából már barátkoznak a játékkal. Az előttünk álló időszakban több mint tíz iskolába visz majd labdákat a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely.

Címkék: sportágnépszerűsítés, toldi lakótelepi tagiskola, 1.mcm-diamant kaposvári egyetem