Az előző heti téli időjárás után ezen a szombaton igazi tavaszi idő fogadta labdarúgóinkat Csornán. A kicsit mély talajú pályán a hazaiak kezdtek jobban, előbb Kovács László, majd Litresics Levente került helyzetbe, Slakta Balázsnak mindkét esetben nagyot kellett mentenie.

A másik kapu előtt Szakály Attila szöglete után Ur László fejelt kevéssel fölé. A folytatásban is felváltva forgott veszélyben mindkét kapu. Füredi Ádám kapufája után Nagy János átlövése tévesztett célt. A hazaiak több lehetőséget alakítottak ki az első játékrészben, azonban mégis csapatunk vonulhatott előnnyel a szünetre.

A 43. percben Baranyai Márk buktatta a tizenhatoson belül Sóron Tibort. A védő tettéért piros lapot kapott, a megítélt büntetőt pedig Rajczi Péter magabiztosan gurította a jobb alsó sarokba.

A második játékrész elején Sóron Tibor, Szakály Attila és Lakatos Gergő előtt is adódott helyzet, de Dénes Zsolt minden esetben védeni tudott. Uraltuk a mérkőzést, de újabb gólt már nem tudtunk szerezni.

Waltner Róbert: "Az első meccs mindig nehéz, ilyenkor bármi megtörténhet. Nem ilyen mérkőzésre számítottunk, de abból nem lehetett kiindulni, hogy az előző héten hat-nullára kikapott a Csorna. Volt pozitívuma a találkozónak, mivel a Csepel ellen hasonlón mérkőzésen értük el gólnélküli döntetlent, most viszont nyerni tudtunk, és ez a fontos. Tíz forduló múlva már senki sem emlékszik arra, hogy milyen játékkal sikerült győznünk. Mivel az Érd kikapott, így már három pont az előnyünk velük szemben."

Horváth Dénes: "Több mint tíz hely van a két csapat között, de ez játékban nem mutatkozott meg. De hiába a mutatott játék, ezért nem adnak pontot."

Csornai SE - Kaposvári Rákóczi FC 0–1 (0–1)
Csorna, 240 néző. V.: Derdák (Nagy V., Ország).

Csornai SE: Dénes – Litresics, Kelemen (Papp R., 73. p.), Hajba, Baranyai – Serfőző (Simon A., 67. p.), Kovács L. (Pataki, 80. p.), Kerékgyártó, Füredi, Czanik – Horváth M. Vezetőedző: Horváth Dénes.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Nagy J., Lakatos G., Fodor M., Hadaró – Szakály A. (Böjte, 64. p.), Ur, – Sóron (Andorka, 77. p.), Ivancsics, Kollega K. – Rajczi (Sárközi, 74. p.). Vezetőedző: Deákvári Antal. Edző: Waltner Róbert.

Gólszerző: Rajczi (43. p. – 11-esből).

Kiállítva: Baranyai (42. p.).

Sárga lap: Baranyai (39. p.), illetve Böjte (72. p.), Ur (78. p.), Hadaró (88. p.).

Címkék: Csorna, Rákóczi, sport, Kaposvár