Hiába kezdett nagyon jól a Zalaegerszeg ellen a KKK, a somogyiak végül tizenegy ponttal kikaptak a ZTE-től szerdán. A fájó vereség után Ivosevékre a hétvégén egy még fontosabb mérkőzés vár, hiszen újra egy Kaposvár - Pécs szomszédvári rangadót rendeznek az NB1/A csoportjában, ezúttal a baranyaiak otthonában.

"Biztos nagyon kemény meccs lesz. Remélem ki tudjuk javítani azokat a dolgokat, amiket ezen a meccse nem jól csináltunk. Úgy kell játszani egész meccsen, mint ahogy itt játszottunk 25 percig. Ha úgy játszunk végig, ahogy most kezdtünk az első két negyedben, akkor nagy lehetőségünk van arra, hogy nyerünk Pécsen." - mondta Tomislav Ivosev, a Kaposvári KK játékosa.

Ivosevék abban reménykednek, hogy nem pártolnak el tőlük a szurkolók a Zalaegerszeg elleni vereség után sem. Bíznak benne, hogy minél többen elkísérik őket Pécsre, ahol egy győzelemmel szeretnék kárpótolni őket a szerdai fiaskóért.

"Hívok minden szurkolót, hogy segítsenek nekünk, hogy ugyanolyan jó hangulatot csináljanak mint most, és remélem Pécsre is jönnek, és támogatnak minket. Mi szeretnénk visszaadni nekik egy jó meccset, és biztos nyerünk." - tette hozzá.

Habár a két csapat nagyon közel áll egymáshoz a tabellán, Pécsen is úgy gondolják, hogy ez a meccs a szurkolók miatt fontos, nem a helyezések szempontjából. A PVSK vezetőedzője, Csirke Ferenc szerint bármilyen módon, de győzniük kell hazai pályán.

"Folyamatosan próbálom egész héten a játékosaimnak mondani, és főleg azoknak, akik még ilyet nem éltek át, próbáljuk nekik elmagyarázni, hogy mennyire fontos ez a mérkőzés, és inkább azt mondom, hogy a szurkolók miatt. Elég nehéz volt például itt 3-4 évvel ezelőtt megélni azokat a sima kaposvári győzelmeket Pécsen egy szurkolónak, ugyan ez gondolom igaz a kaposváriakról is ott Kaposváron. Úgyhogy mindenképpen meg szeretnénk nyeni, jó játékkal, rossz játékkal, az a lényeg, hogy legyen meg." - árulta el a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője, Csirke Ferenc.

Amíg a KKK a közel három hetes szünet alatt csak felkészülési meccseket játszott, addig a Pécs a kupadöntőben egy kemény csatát vívott az elődöntőben a Falcoval, valamint egy elmaradt mérkőzést is bepótolt az Albacomp ellen, így kemény tétmeccseken vannak túl. Ráadásul a csapat pihentebben várhatja a hétvégi derbit, hiszen a pécsiek nem játszottak a hétközi fordulóban. Ezt szeretnék kihasználni Csirke Ferencék.

"Nekünk olyan nagyon nagy kihagyás nem volt. Nem kellett ezzel foglalkozni, hogy három, három és fél hétig hogy készüljünk. A héten is nekünk talán abból a szempontból mindenképpen előnyösebb, hogy nem játszottunk szerdán és a Kaposvár egy igen kiélezett mérkőzést játszott a Zalaegerszeggel, a kulcsjátékosoknak elég sokat a pályán kellett lenni, úgyhogy ezeket a dolgokat mindenképp ki kell használnunk szombaton." - foglalta össze a vezetőedző.

A szombati Pécs - Kaposvár rangadó 18 órakor kezdődik majd a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Címkék: szomszédvári rangadó, PVSK, Pécs, KKK, kosárlabda, Kaposvár, sport