Mindkét együttes számára létfontosságú volt a mérkőzés, hogy továbbra is életben tartsák reményeiket az alapcél elérésére. A zalaiak a legjobb ötbe szeretnének bekerülni az alapszakasz végén, míg a kaposváriak a rájátszás eléréséért munkálkodnak. Mindkét csapat a kisebb sérülések ellenére teljes kerettel készülődött a meccsre. A hazaiak kezdőcsapatában Papp Péter is helyet kapott, így alacsonyabb szerkezettel rajtoltak a somogyiak.

Benke 2+1-es akciójával szereztek vezetést a vendégek, de Spica és Ivosev hamar fordított a végül 11–0-ás etapot produkáló Kaposvári KK. Bencze Tamás edző időkérése után Radic-duplákkal lopta a távolságot a ZTE, de Hendlein zsákolása után már 20–12 állt a táblán. Kiválóan védekeztek a hazaiak, s a padról érkezők is hozzátettek a csapat teljesítményéhez. Kinney két triplája kellett ahhoz, hogy egy negyed után ne szakadjanak le teljesen a vendégek.

A folytatásban szétesett az addig jól működő játék, 35–30-nál pedig már Fekete Ádámnak kellett időt kérni. Nem tudta megtörni a zalaiak lendületét, akik a remeklő Kinney vezérletével 40–39-re zárkóztak. Ezúttal is Ivosev harcosságára volt szükség ahhoz, hogy maradjon a somogyi vezetés. A félidő vége előtt Bencze Tamás kapott technikait reklamálásért, de az 48–43-as eredmény már nem változott.

A szünet után is folytatódott a kiegyenlített küzdelem, amelyben Benke találataival tartotta magát a vendégcsapat. Radic egyenlített 54–54-nél, de végre Dunn is betalált a túloldalon. A záró szakasz előtt Gibbs kapott technikait reklamálásért, a vendégek pedig 67–66-os vezetéssel várhatták a folytatást.

Ivosevet nem tudták tartani a zalaiak, így ismét a hazaiak előrébb. Dunn sokat rontott, így Radic és Kinney kosaraival visszavette a vezetést a ZTE. Több ziccert is hibáztak a végjátékban a somogyiak, a sokkal pontosabban kosárlabdázó Benkéék pedig rendre kihasználták a hibákat és megnyerték az összecsapást.

Kaposvári Kosárlabda Klub Kft

Fekete Ádám, Bencze Tamás, Ivosev Tamás és Benke Szilárd nyilatkozik

Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK 80–91 (33–21, 15–22, 18–24, 14–24)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok,
V.: Papp P., Tözsér D., Rácz Zs. (Balogh L.)

Kaposvár: Dunn 4, Papp 2, Gibbs 18/3, Ivosev 34/9, Spica 6. Csere: Tóth P. 5/3, Hendlein 9, Baki 2.

ZTE: Kinney 20/12, Vaughn 14/6, Benke 20, Szabó Zs. -, Radic 19. Csere: Horváth Á. 9/6, Mikovic 2, Mohácsi 7.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Kaposvári KK - ZTE KK 80-91

Uploaded by KaposPont on 2018-03-04.

Címkék: zalaegerszeg, kaposvári kk, kosárlabda, sport