A bajnoki rajt előtt kapusposzton erősített a Kaposvári Rákóczi NB III-as labdarúgócsapata. A legutóbb Kazincbarcikán védő, de korábban a Videoton és a Siófok csapataiban is megforduló Gábor Péter feljutást szeretne ünnepelni csapatával a szezon végén.

- Nagyon örülök, hogy ez az átigazolás megtörtént, már nyáron is volt róla szó, hogy idejöjjek Kaposvárra - mondta a csütörtöki sajtóeseményen a 26 esztendős hálóőr. - Nekem is egyéni célom, mint a csapat minden játékosának, hogy magasabb osztályban játszak, ehhez pedig megpróbálok jó teljesítménnyel hozzájárulni.

A bajnoki rajt előtti utolsó sajtótájékoztatón elhangzott: a klubnál a gazdasági feltételek adottak a másodosztályú szerepléshez.

- A tavalyi év gazdaságilag pozitívan zárult, nyereséges lett a klub, erre évek óta nem volt példa. A kifizetések is rendben mennek, így minden adott az NB II-es szerepléshez - mondta Herczeg Erik, a Kaposvári Rákóczi FC elnöke.

null

Waltner Róbert fiai január elején kezdték el a felkészülést a tavaszi szezonra. A zöld-fehérek öt magyar csapat ellen is veretlenek maradtak az előkészületi mérkőzések során, ezek után pedig Horvátország felé vették az irányt.

Ott a csapatépítés szempontjából szintén hasznos meccseket játszottak.

- Úgy érzem, hogy a felkészülésünk jól sikerült. Az első hetek rendben voltak, most az utóbbi pár napban az időjárás megnehezítette a dolgunkat, de ez máshol is így van. A horvátországi edzőtáborozás kifejezetten jól sikerült, egy félidő kivételével nagyon szépen helyt álltak a fiúk - tette hozzá a felnőtt csapat szakvezetője, Waltner Róbert.

Így nézett ki a gyepszőnyeg csütörtök reggel.
Így nézett ki a gyepszőnyeg csütörtök reggel.

A Rákóczira szombaton 15 órától már bajnoki összecsapás várna a kilencedik helyezett Dunaharaszti ellen, igaz az időjárás még közbeszólhat.

Azon a mérkőzésen Nagy Krisztián sérülés miatt várhatóan nem játszik majd, Vachtler Csabának pedig lábtörés miatt nagy valószínűség szerint az egész tavaszi szezont ki kell majd hagynia.

Ott lehet viszont a keretben a most bejelentett Gábor Péter mellett a január végén igazolt Sárközi Krisztián és Laczkó Dávid is.

Címkék: gábor péter, beharangozó, rajt, kaposvári rákóczi, sport