A jó Diamant kezdés után hamar magára talált a Vasas, 6:7 után viszont megint Iricaninék diktálták a tempót. Négypontos hazai vezetés után időt kért Jókay Zoltán, a vendégek mestere, de ez a különbség a folytatásban sem csökkent. Haneline nyitásait követően még megrázta magát a fővárosi csapata, a kaposváriak keze azonban a hajrában sem remegett meg (1:0).

Felváltva vezetett a két csapat a második szett elején, majd Leidgeb pontjaival ismét a Diamantnál volt az előny. A piros-kékek megint a játékrész végére kapták össze magukat, 21:19 után pedig Török Kata ütésével fordítottak is. A somogyi hölgyek ezután sem omlottak össze és Araujo remeklésének is köszönhetően nagy küzdelemben, 26:24-re megnyerték a második felvonást is (2:0)

A harmadik szett aztán már szinte végig a hazaiakról szólt. Zarka Péter tanítványai hamar elléptek ellenfelüktől, 11:5 után pedig az is belefért, hogy a decemberben épp a Vasas ellen megsérülő Háfra Dominika is beálljon szerválni. A súlyos térdsérüléséből lábadozó játékos ásznyitásig jutott, társai pedig végül könnyedén nyerték a játékrészt.

A Diamant-lányok a győzelmüknek köszönhetően pedig hatalmas lépést tettek az Extraliga negyedik helye felé!

Így látták a mesterek a mérkőzést.

EXTRALIGA, 6. FORDULÓ

1. MCM Diamant-Kaposvári Egyetem – Vasas Óbuda 3:0 (21, 24, 17)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Horváth M., Adler

Kaposvár: Fábián 1, Iricanin 9, Sitkey 7, Horváth A. 11, Araujo 14, Leidgeb 11. Csere: Csitári (liberó), Harmath, Háfra 1. Vezetőedző: Zarka Péter

Vasas: Török 11, Bodovics , Németh A. 2, Kostelanská 16, Haneline 11, Durst 2. Csere: Juhár (liberó), Cappelli 2, Papp O 3. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Itt pedig visszanézheti a teljes mérkőzést, ha lemaradt volna róla.

1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem - Vasas Óbuda 3:0

Uploaded by None on 2018-02-23.

Címkék: vasas, 1.mcm-diamant kaposvári egyetem, extraliga, röplabda, sport