A Békéscsaba elleni legutóbbi Extraligás mérkőzésen nem sikerült a bravúr a Diamant-lányoknak, igaz napjaink legjobb magyar együttese ellen a szettrablás is nagy eredménynek bizonyult volna.

- Mindenki egy nagyon jó teljesítményt várt a két győzelem után, de hát azt tudni kell, hogy ez a Békéscsaba azért még mindig egy magasabb szinten játszik, úgyhogy próbáltuk a legjobb teljesítményt nyújtani, ami az akkor adott napon kitudtunk hozni magunkból, ennyire futotta - mondta az 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatkapitánya, Sitkey Mariann.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem

Jó hangulatú mérkőzésen szenvedtünk vereséget a címvédőtől - VIDEÓ!

Sitkeyék számára azonban nincs megállás. pénteken ugyanis már a Vasast látják vendégül a Városi Sportcsarnokban.

- Ez a Vasas mérkőzés az egyik legfontosabb meccsünk, hiszen nagyon fontos a győzelem, ahhoz, hogy bennmaradjunk a legjobb négyben, ezért mindenki fokozottan koncentrál edzésen is és nézzük a videókat, folyamatosan elemezzük a játékosokat - tette hozzá a csapatkapitány.

A két együttes legutóbb december elején találkozott egymással, és akkor a kaposváriak egy emlékezetes mérkőzésen, 3:1-re győzni tudtak a piros-kékek ellen.

- Szerencsére a legutóbbi találkozásunknál viszonylag könnyen tudtunk ellenük győzedelmeskedni. Nekünk ebből most erőt kell merítenünk és szerintem jó eséllyel indulunk neki ennek a pénteki mérkőzésnek - árulta el Lutter Liza.

A légiósokkal teletűzdelt fővárosiak a nemzetközi kupaszereplés miatt eddig csak négy mérkőzést játszottak az Extraligában, győzniük pedig csak egyszer, Jászberényben sikerült. A kaposvári hölgyek pedig úgy készülnek, hogy Jókay Zoltán tanítványai nem most duplázzák meg sikereik számát.

- Tavaly óta szinte az egész csapatuk kicserélődött. Ennek ellenére nem érzem, hogy olyan minőségi légiósaik lennének, mint akár egy Nyíregyházának vagy Békéscsabának, tehát szerintem most pénteken a lelkünknek nagyon jót tenne őket megverni - tette hozá Lutter Liza.

A Diamant - Vasas Extraligás mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A kaposváriak pedig egy győzelemmel akár a negyedik helyüket is bebiztosíthatnák a tabellán. A belépés ezen az estén is ingyenes lesz.

Címkék: Vasas, Diamant, röplabda, sport, Kaposvár