A Nemzeti Kézilabda Akadémia szakmai stábjához csatlakozott Sótonyi László, aki nyártól edzőként segíti az utánpótlásképzést. A korábbi 191-szeres válogatott játékos, 48 éves EHF mesteredző két és fél évre kötelezte el magát.

Az ötszörös magyar bajnok, négyszeres magyar kupagyőztes, kétszeres KEK-döntős Sótonyi László tagja volt az 1992-es barcelonai olimpián 7. helyen végzett felnőtt válogatottnak, profi pályafutása alatt szerepelt a Bp. Honvéd, a Veszprém, illetve a spanyol Santander, valamint a svájci St. Otmar St. Gallen színeiben is.

A férfi B válogatott jelenlegi szövetségi edzője korábban a Nagykanizsa, a Százhalombatta, a Köfém-Alcoa és a Balatonfüred együttesét irányította, legutóbb pedig Csurgón tevékenykedett. Sótonyi László edzői pályafutása alatti legjobb eredménye az NBI-es Balatonfüreddel megszerzett bajnoki bronzérem és a Magyar Kupában elért 3. helyezés volt.

Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője az új együttműködés kapcsán elmondta: „Nagyon örülök Sótonyi László érkezésének, hiszen ő a kézilabda elmúlt csaknem harminc évének meghatározó szereplője. Játékosként hazai és nemzetközi klubokban szerepelt, de a magyar élcsapatoknál való edzői tevékenysége alatt is komoly sikereket ért el. Balatonfüreden és Csurgón is segítette a fiatalok érvényesülését, a felnőtt csapatba való beépülését, nagyban hozzájárult a diákok felnőtt pályafutására való felkészítésében. Ezek a szakmai és emberi tapasztalatok segítik a Nemzeti Kézilabda Akadémia jövőbeni sikeres utánpótlás képzését.”

„Elsődleges szakmai célom, hogy edzőként tanuljak, fejlődjek, amelyhez az Akadémián olyan háttér biztosított, ami ezt lehetővé teszi számomra. Az eddigi tapasztalataimat szeretném átadni a játékosoknak, szeretnék aktívan részt venni a fejlődésükben és egy idő után elmondani, hogy bizonyos dolgokat már tőlem tanultak, elősegítettem azt, hogy jobb játékosok legyenek. Minden edző számára fontos a bizalom, hogy szakmailag legyen egy irányvonal. Úgy érzem, ez a NEKA-nál adott, ezen nem fog múlni a sikeresség. Várom, hogy nyártól elkezdjek egy csapattal dolgozni és kiaknázzuk a lehetőségeket, amiket a NEKA infrastruktúrája és szellemi bázisa kínál.” – mondta el Sótonyi László.

Címkék: neka, sótonyi lászló, balatonboglár, sport