Hétfőn este 8 órakor indult útjára a labda a Fino Kaposvár - HÉP Kecskemét férfi röplabda rangadón, ahol a tét nem kisebb volt, mint a bajnoki alapszakasz második helye. Kecskeméti oldalon pályára lépett Dávid Zoltán és Deák Márk is, akik tavaly még a Fino csapatát erősítették, de ezen az estén győzelemre készültek a városi sportcsarnokban.

Nagy lendülettel kezdett a Kaposvár és gyorsan el is lépett négy ponttal a Demeter legénység. A Kecskemét nem tudott lépést tartani a rekordbajnokkal, a Fino így a szett végére már közel 10 pontos előnyben volt. A vendégeknek sikerült egymás után öt szettlabdát hárítania, de az egyenlítésre már nem volt esélyük, 25:20 lett a vége. (1-0)

A második játékrészre is sikerült átvinnie a Kecskemétnek az első szett végén mutatott jó formát, ennek köszönhetően pedig szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A felvonás végére is maradt a szoros állás, azonban Keen Cameron ásznyitásai pontot tettek a szett végére. (2-0)

A Kecskemétnek nem maradt veszítenivalója a harmadik szettre, ennek megfelelően keményen be is kezdtek Dávidék, akik hamar elhúztak négy ponttal. Demeter György időkérése után se csökkent a különbség, 4-5 pont környékén állandósult a differencia. 16-9-nél újra a Fino vezetőedzője kért időt, ami után gyorsan szerzett is két pontot a kaposvári együttes, közelebb viszont már nem tudtak férkőzni ellenfelükhöz. 25:18 után szépítettek a vendégek. (2-1)

A Kecskemét ott folytatta a negyedik szettet, ahol az előzőt abbahagyta, és azonnal elhúzott a játékrész elején. A Fino Nikolov pontjaival zárkózott, de ez se volt elég az egyenlítéshez. 8-3-nál a hazaiak kértek időt, ezután sikerült 2 pontra zárkóznia a Kaposvárnak. 10-11-nél a Nedeljkovic mester kért időt, amivel sikerült megzavarni a Finót olyannyira, hogy Nikolov begyűjtött egy piros lapos figyelmeztetést is. Sok hibával teletűzdelt játék következett, amiből a Kaposvár jött ki jobban. A szett végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, 23-21-nél Demeter György kérte ki idejét, de ez már nem volt elég az üdvösséghez. (2-2)

M4Sport

Egy ollózó mentés a futballban is sűrű kalapemelgetést ér, de akkor mit mondjuk, ha ez röplabdameccsen történik. Márpedig Kaposváron a kecskeméti Dávid Zoltán nem hagyhatta, hogy csak úgy elússzon a...

A mindent eldöntő utolsó szettet a házigazdta kezdte jobban, két ponttal elhúzott a Fino, Szasa Nedeljkovic időkérése után azonban megfordult a meccs képe és 6-8-as vendég vezetésnél cseréltek térfelet a csapatok. A Fino egyenlített majd két ponttal újra elhúzott. 14-12-nél mérkőzéslabdához jutott a Kaposvár, amit sikerült hárítania a Kecskemétnek, kisvártatva pedig egyenlítettek is a vendégek. Ezután ismét megrázták magukat Nagy Józsefék, akik végül hatalmas küzdelemben, 3-2-re verték a nagy riválist. (3-2)

Fino Kaposvár SE – HÉP Kecskeméti RC 3:2 (20, 21, -18, -21, 14)

Kaposvár, 400 néző. V.: Adler, Mezei.

Kaposvár: Horváth K. 10, Vajda 8, Keen 13, Nikolov 15, Nagy J. 18, Kalmár 8. Csere: Pápai, Kiss M. (liberók), Bögöly 4. Vezetőedző: Demeter György.  

Kecskemét: Kovács Z. 20, Dávid Z. 16, Gacs 4, Török R. 5, Krupánszki 16, Szabó M. 11. Csere: Deák (liberó), Török Sz. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:6, 16:8, 21:13. II. játszma: 8:4, 16:10, 21:18. III. játszma: 4:8, 9:16, 16:21. IV. játszma: 3:8, 14:16, 20:21. V. játszma: 5:3, 10:9, 12:9, 14:13.  

Demeter György: Az első két játszmában idegesen játszott a Kecskemét, a folytatásban viszont mi voltunk feszültek. Felpuhultak a nyitásaink, ellenfelünk pedig kihasználta a megingásainkat. Az ötödik szettben a szerencse döntött, és a két, azonos képességű csapat csatájából végül mi kerültünk ki győztesen.  

Sasa Nedeljkovic: Az első és a második szettben alaposan megnehezítette a dolgunkat a Kaposvár a nyitásaival, a folytatásban azonban összeszedtük magunkat, feljavultunk, és kiharcoltuk az ötödik játszmát. Itt volt esélyünk, 14:14 után azonban két hiba megpecsételte a sorsunkat.

Címkék: bajnokság, Kecskemét, Fino, röplabda, Kaposvár, sport