Az utolsó meccsén is teltház fogadta a magyar válogatottat a kaposvári Jégcsarnokban. A mieink Ausztria legjobbjai ellen zárták a három napos Négy Nemzet tornát. A két együttes nem is olyan rég a divizió 1/A-s világbajnokságon is összecsapott egymással, és akkor az osztrákok győzelmükel kiejtették a magyarokat a divizió 1/B-be. Most azonban teljesen más fomrában játszott a házigazda együttes.

A magyarok már az első harmadban 3:0-s előnyre tettek szert, és bár ezt követően visszavettek kicsit, mégis ők tudtak újabb gólt szerezni. A záró etapot így 4:0-s állásról kezdték meg a felek, és bár az osztárákok szépíteni tudtak, Péter Andor keretbe foglalta a meccset egy újabb góllal, amivel ki is alakult az 5:1-es végeredmény. A magyarok így két győzelemmel és egy vereséggel zárták a kaposvári felkészülési tornát.

"Azt gondolom, hogy a három napba a srácok nagyon komoly melót beletettek, és a végén is a 60 percet úgy hokizták végig, ahogy kértük tőlük. Az volt a kérés, hogy nagyon keményen játszunk végig a 60 percig, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Hát arra lett elég, hogy viszonylag simán tudtunk verni egy nagyon jó oszták csapatot, és igen, büszke vagyok a srácokra, ebben a három napban abszolút odatették magukat, profi volt a hozzáállásuk, és ez jó eredményel társult." - mondta el Fodor Szabolcs, a magyar válogatott szövetségi edzője.

A magyarok közül Lőczi Árpádnak abszolút ismerős lehetett a közeg, hiszen a fiatal támadó Kaposváron született, és itt is kezdett el hokizni. A mostani Négy Nemzet tornán több mint három év után nyílt lehetősége újra szülővárosában jégre lépni.

"Nagyon jó élmény volt, nagyon örülök, hogy ilyen sokan kijöttek és szurkoltak nekünk, biztatták a csapatot. Ennek is köszönhető, hogy ilyen jó eredmény tértünk el, és tényleg nagyon nagy öröm volt, nem gondoltam volna, hogy ennyire jó érzés lesz." - számolt be élményeiről Lőczi Árpád.

jégkorong

A magyar együttes fokozatosan lendült játékba a három nap alatt. A franciák ellen ez egy 3:1-es győzelmet eredményezett, majd a tornán kiemelkedően teljesítő norvégok elleni vereség után a fiúknak sikerült visszavágniuk az osztrákoknak a decemberi divizó 1/A-s vb-n elszenvedett vereségért.

"A franciák ellen nehéz volt először felvenni ezt a nemzetközi tempót, de szerencsére helyt tudtunk állni, és egy nagyon kemény csapatmunkával meglett az eredménye. A norvégok ellen pedig, ha az elején az emberelőnyünkből belövünk egyet-kettőt, akkor másképp is alakulhatott volna a mérkőzés. Ez nem sikerült, és így ugye kikaptunk tőlük. A mai meccsen pedig úgy álltunk bele, hogy revansot szerettünk volna venni tőlük, mivel a divizó 1/A-s világbajnokságon decemberben az utolsó meccsen, hogy ha nyertünk volna az osztrákok ellen, akkor bennmaradtunk volna, és ez nem sikerült, de úgy érzem, hogy jól visszavágtunk most nekik." - tette hozzáő Lőczi.

Az elmúlt néhány napban ismét hoki-várossá vált Kaposvár. A somogyi megyeszékhely ezúttal is remek házigazdája volt a Négy Nemzet tornának. A Magyar Jégkorong Szövetségnek nem titkolt célja ezekkel a tornákkal, hogy népszerűsítse kicsit a sportágat az olyan városokban, ahol nincs első osztályú felnőtt csapat.

"Bárhova megy az ember ebben a városban, mindenhol iszonyú lelkesek az emberek, még ha nem is hallottak a jégkorongról. És ezekkel a tornákkal pont ezen szeretnénk változtatni, hogy még népszerűbb legyen ez a sportág itt, és ne adj Isten, egyszer felnőtt csapat is lenne, és a mostani tornán is látszik, hogy érdekli az embereket, mecsről meccsre több néző jött ki, szeretnénk ezt a hagyományt folytatni." - árulta el a Magyar Jégkorong Szövetség rendezvényszervezője, Illés Andrea.

A tornát végül a veretlenül záró norvégok nyerték, a második magyarok mögött pedig a franciák végeztek a harmadik, míg az osztrákok a negyedik helyen.

Címkék: négy nemzet torna, jégkorong, utánpótlás, sport