Nagyszerű győzelmet arattak a Diamant-lányok az Extraliga előző fordulójában. A kaposvári női röplabdázók 3:1-re verték a 8 légióst foglalkoztató Nyíregyházát, ez a siker pedig erőt adhat a csapatnak a folytatásra.

- Nagyon jó volt ez a meccs, nagyon-nagyon örülök neki, hogy sikerült nyerni. Most láttam én igazából a csapaton azt, hogy annyira éreztük egymást, ott volt mindenki, folyamatosan beszéltünk a pályán és ez nagyon fontos volt - mondta Kanizsai Dorottya.

A nyírségiek elleni sikerből 15 ponttal vette ki a részét az egyre jobb formát mutató Debora Araujo.

- Boldog vagyok, hogy én is hozzá tudom tenni a magamét a csapat játékohoz, előtte ez nem mindig volt így. A következő meccseken is szeretném ezt tovább folytatni, de nyílván nem lesz egyszerű - tette hozzá Debora Araujo.

Szombaton pedig mindenkitől 100 százalékra lesz szükség, amennyiben a kaposváriak meg akarják nehezíteni a bajnok és kupagyőztes Békéscsaba dolgát.

- Jó meccsre számítunk, nagyon készülünk rájuk, igazából vannak ismerősök, jó lesz velük játszani, mindig izgulok ha ellenük játszunk, de gondolom ez mindenkinél így van, úgyhogy nagyon várjuk már a szombati mérkőzést - árulta el Kanizsai Dorottya.

A BRSE nem unatkozott az elmúlt napokban. Alberto Salomoni csapata hétfőn ötszettes rangadót nyert az Újpest ellen, majd szerdán Jászberény felé vették az irányt, ahol 3:1-re nyertek a Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásán. Szombaton pedig már a Városi Sportcsarnokban lesz jelenésük.

- Tudjuk, hogy egy nagyon nehéz meccs vár ránk. A legjobb magyar csapat ellen fogunk játszani, de nem feltett kezekkel megyünk fel a pályára. Hiszünk a sikerben és talán ez a legfontosabb - mondta a brazil légiós.

A kaposvári lányok elsősorban pontszerzésre hajtanak a címvédő ellen, saját közönségük előtt azonban idén már többször is megmutatták, hogy nem riadnak meg senkitől sem.

A Diamant-Békéscsaba összecsapás szombaton 17 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A belépés ezúttal is ingyenes!

Címkék: nyíregyháza, meccs, diamant, sport