350 versenyzőre vártak a feladatok ma a Kodály Iskolában a Zrinyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján. A diákok hónapokig készültek a mai megmérettetésre.

- Úgy gondolom, hogy felkészültem erre a versenyre, mert amellett, hogy hetente hét matematika óránk van, amiből három geometria és négy algebra, még szakkörre is járok. Tehát hogyha esetleg olyan feladat lenne, ami kicsit nehezebb mint, amit megszoktunk, remélhetőleg azt is meg tudom oldani - mondta Marosi Bori.

A verseny főleg olyan feladatokból áll, amikkel a diákok nem találkoznak a tanórákon, ezért a legtöbb felkészítő tanár különórákat is tartott.

- Hétről hétre szakköri foglalkozásokon oldottuk meg a feladatokat tematikusan felépítve sok sok feladattal, ügyesen dolgoztak, remélem, hogy az eredménye is meglesz - foglalta össze a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola matematika-kémia tanára, dr. Saabné Réti Ibolya.

A verseny országszerte nagyon népszerű, a diákok és a tanárok körében is, főleg azért, mert a feladatsorok nagyon jól fejlesztik a matematikai kompetenciákat.
A verseny országszerte nagyon népszerű, a diákok és a tanárok körében is, főleg azért, mert a feladatsorok nagyon jól fejlesztik a matematikai kompetenciákat.

A versenyre a megyéből csaknem 1500 általános és középiskolás diák jelentkezett. Ma hat somogyi településen tartottak selejtezőket. A szakemberek szerint ezek a feladatok nagy mértékben fejlesztik a matematikia kompetenciát.

- Nagyon népszerű a verseny, és talán ebből is adódik, szeretik a matematika tanárok is. Nagyon hasznos információkhoz és ismerethez juthatnak hozzá ezeken a feladatokon keresztül a gyerekek - tette hozzá Zrinyi Ilona Országos Matematikaverseny megyei szervezője, Gáspárné Béres Bernadett.

A verseny eredményhirdetését márciusban tartják szokás szerint a kaposvári városházán.

Címkék: matek, zrínyi, verseny, sport