A horvát másodosztály hetedik helyén álló HNK Sibenik ellen lépett pályára együttesünk. Az első horvátországi felkészülési mérkőzésen Lakatos Gergő, Ivancsics Gellért és Hadaró Valentin góljaival nyertünk.

Az első félidőben egy fiatalokkal teletűzdelt csapatnak szavazott bizalmat Waltner Róbert, együttesünk edzője. A játékosok éltek a lehetőséggel, remekül játszottak, s Lakatos Gergő góljával a vezetést is megszerezték.
A második félidőben a kezdőcsapatunk lépett pályára. A játékrész elején egyenlíteni tudtak a horvátok, de ezt követően teljesen átvettük a mérkőzés irányítását. Előbb Ivancsics Gellért talált a horvátok kapujába, majd egy szögletet követőn Hadaró Valentin is bevette a hazaiak kapuját.

Waltner Róbert: "Fegyelmezetten és jól játszott mind a két félidei csapat. Két ellentétes taktikával küldtem pályára a játékosokat, s mind a két játékrészben azt kaptam vissza, amit vártam. Az ellenfélnek alig akadt helyzete, csak egy kapufáig jutottak egy szabadrúgást követően. Már az első játékrészben is sokkal több helyzetet alakítottunk ki, akár tovább nőhetett volna az előnyünk. Elégedett vagyok a teljesítménnyel, hiszen egy jó csapat ellen játszottunk, melyet minden szempontból felülmúltunk."

HNK Sibenik - Kaposvári Rákóczi FC: 1-3 (0-1)
Horvátország, Sibenik.

Kaposvári Rákóczi FC I. félidő: Borsi – Nagy J., Lakatos G., Fodor M., Varga D. – Godzsajev, Böjte – Sárközi, Fonyódi, Laczkó – Sóron. II. félidő: Slakta – Vachtler, Szabó A., Ur, Hadaró – Nagy K., Szakály A. – Nagy J., Ivancsics, Kollega K. – Andorka. Edző: Waltner Róbert.

Kaposvári gólszerzők: Lakatos G., Ivancsics, Hadaró

Címkék: felkészülés, Rákóczi, sport, Kaposvár