Egy 19-0-s lehengerlő győzelemmel indította a felkészülési meccsek sorát a Rákóczi. A zöld-fehérek azóta sem találtak legyőzőre a téli barátságos mérkőzéseken. A ZTE elleni 2-2-es győzelem után háromszor nyert a csapat, úgy, hogy ezeken a meccseken még gólt sem kaptak Waltner Róbert fiai. Bíztató eddig a csapat formája, Waltner szerint ugyanakkor még nem szabad elbízniuk magukat.

"Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni az eredmények alapján. Jók ezek a meccsek azért, hogy a taktikát fejlesszük, meg csiszoljuk, meg a játékosoknak az, hogy egy csapat ellen nyolc gólt, meg négyet rúgunk, az az önbizalmát növeli, de igazából ezek az edzőmeccsek arra jók, hogy felkészítsék őket a március harmadikai rajtra." - összegzett a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője.

Tamási-Rákóczi

A felkészülés során több olyan próbajátékos is megfordult a csapatnál, aki magasabb osztályban játszottak, ám az edzéseken, tesztmeccseken nem tudták meggyőzni Waltner Róbertet.

"Én olyan játékost szerettem volna, aki mondjuk a kezdő csapatban tud játszani. És aki most a kezdő csapatban van jelenleg, ezeknél nem volt jobb, mögéjük meg nem akartunk igazolni, mert akkor inkább játszanak a fiatalok, akik az akadémiáról kerülnek föl, mert nagyon tehetségesek, és ezt bizonyították az edzőmeccseken is." - tette hozzá Waltner Róbert.

Aki viszont ki tudta vívni a csapattagságot, az például Sárközi Krisztián. A fiatal labdarúgó a szerb másodosztályból igazolt az NB III. Nyugati csoportjának őszi bajnokához.

"Szerbiából jöttem, a Vajdaságból, és ott NB2-ben voltam Topolyán. Nem akartak oda leigazolni, szerb edző végett, nem jöttünk ki. Kaptam ezt a lehetőséget Kaposváron, és kipróbáltam, és nagyon meg vagyok elégedve, itt szeretném tovább folytatni." - mondta el kérdésünkre Sárközi Krisztián.

Sárközivel a támadó szekciót erősítették meg, a vajdasági játékos ugyanis nagyon érzi a kaput. Ezt már a Rákócziban is bizonyította, hiszen a felkészülés során a Szentlőrinc ellen kétszer is betalált, valamint szerbiában is futószalagon jöttek tőle a gólokat.

"Szélső támadó vagyok, több poszton is most megfordultam, több poszton kipróbáltak. Otthon rúgdostam a gólokat, remélemjük, hogy itt is rúgdosni fogom." - tette hozzá.

ZTE - RÁKÓ

A Rákoczi másik téli igazolása, Laczkó Dávid gyakorlatilag hazatért. A kaposvári születésű játékos annak idején a zöld-fehérek tartalékcsapatával még bajnok is volt az NB III-ban.

"Nyilván nagy öröm, hogy mégis itthon vagyok, ugye nevelőegyesületem, végigjártam a ranglétrákat, ahogy kell, szerepeltem az NB3-as csapatban, ugye bajnoki cím, NB2-es csapatban is. Azért titkon akárhova is szerződtem, az mindig ott volt bennem, hogy jó lenne itt játszani, független attól, hogy milyen osztály." - mondta Laczkó Dávid, a Kaposvári Rákóczi FC új igazolása.

Laczkóék számára a felkészülés péntektől Horvátországban folytatódik. A Rákóczi már el is utazott a zadari edzőtáborba. Az erőnlét helyett most már a taktikai elemek és a labdás gyakorlatok kerülnek majd előtérbe a tréningeken, az edzőtábor alatt pedig az NK Sibenikkel, a Hajduk Splittel és az NK Zadarral is megmérkőznek majd Hadaróék.

Címkék: helyzetkép, edzőtábor, tél, felkészülés, Rákóczi, sport