A vendégeknél Perl Zoltán sérülése nem jött rendbe így a fiatal Durázi és Dancsecs mellet rá sem számíthatott Szrecsko Szekulovics vezetőedző. A kaposváriak immár a héten kölcsönadott Grebenár Péter nélkül álltak fel, de visszatért Baki Gergely.

Telt ház, remek hangulat fogadta a csapatokat, a találkozó első pontjait ugyan Ivosev szerezte, de hamar jött Váradi triplája válaszként, A hazaiak elsősorban a palánk alatt próbáltak újabb pontokat elérni, míg a vendégek távoli dobásokra építettek. Váradit nem tudták tartani a somogyiak, az ő révén vezettek a vasiak. Ivosev pazar blokkja után Hendlein duplájával fordítottak a kaposváriak.

A második negyedben Ivosev öt pontjával rajtoltak a hazaiak, de védekezésben nem sikerült megállítani a vasiakat. A 13. percben Zsigeranovics került a parkettre miután ütközött Ivosevvel, úgy kellett letámogatni a Falco centerét. (A szombathelyi centert agyrázkódás gyanúja miatt kórházba szállították.) Ivosev újabb fantasztikus blokkja után, nemes egyszerűséggel emelt be egy triplát és zsákolt is. Váradi azonban egyedül is gondoskodott arról, hogy ne szakadjon le csapata, így fej-fej mellett haladtak a csapatok.  A félidő utolsó percében aztán Ivosev pontjaival sikerült 46–43-as vezetést szerezni.

A nagyszünet után jól kezdtek a somogyiak és sikerült néhány ponttal meglépni. Govens öt pontjával azonban nem szakadt le a Falco, Norfleet 2+1-ével pedig megint a vendégeknél volt az előny. A 28. percben Tóth Norbert kapott technikait reklamálásért, a záró szakasz pedig 68–71-es állásról indult. Egyik edző sem cserélt sokat, így döntő volt, hogy melyik gárda játékosai bírják jobban a tempót. Jól védekeztek a szombathelyiek és pontosabbak voltak a dobásaik is.

A 32. percben Váradi alakította 68–77-re az eredményt, ekkor kért időt Fekete Ádám vezetőedző. Gibbs triplája adott újabb lendületet a somogyiaknak, de Pustahvar rendre betalált távolról. A 34. percben Norfleet kipontozódott, Dunn pedig öt ponttal lopta a távolságot és csaknem felrobbant a csarnok, amikor Gibbs 85–85-re egyenlített. Az utolsó percben Spica két büntetőjére Tóth Norbert eggyel válaszolt, így következhetett a hosszabbítás.

Dunn kipontozódása után is mindent megpróbáltak a kaposváriak, a feltámadó Spica pontos duplákkal, Ivosev pedig két büntetővel visszahozta a reményt. Nyolc másodperc volt vissza, amikor Govens estében is betalált és eldöntötte a csatát a Falco javára.

Kaposvári KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 104–105, h.u. (26–25, 20–18, 22–28, 23–20, 13–14)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 
V.: Kapitány G., Gál J., Vida B. (Faidt M.)

Kaposvár: Dunn 16/3, Gibbs 20/9, Ivosev 42/9, Hendlein 8, Spica 18. Csere: Papp -, Baki -, Tóth P. -, Hock -.

Falco: Govens 27/6, Norfleet 12, Váradi 23/6, Pustahvar 16/12, Tóth N. 7. Csere: Zsigeranovics 4, Borisov 16, Kovács B. -.

Kipontozódott: Dunn (42. perc),Ivosev (40. perc), ill. Norfleet (34. perc), Pustahvar (43. perc).

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Kaposvári KK - Falco KC Szombathely

Uploaded by KaposPont on 2018-02-01.

Címkék: falco kc szombathely, kaposvári kk, kosárlabda, sport