Emlékezetes meccset vívott egymással a Kaposvári KK és a Sopron még a bajnokság elején. A somogyiak húsz ponttal is vezettek már a hazaiak ellen, ám tetemes előnyüket leadva végül szoros csatában, 79-74-re győzni tudott a KKK.

A két csapatnál azóta sokminden változott, a Sopron például nem csak légiósokat, edzőt is váltott, Váradi Kornél helyett újra Sabáli Balázs irányatja a csapatot.

- Egyáltalán nem az a csapat már a Sopron, mint a szezon elején, akivel játszottunk, úgyhogy nem szabad lebecsülnünk őket. Igazából mi is jobbak lettünk azóta, szóval ha koncentráltan játszunk és hozzuk a legjobb formánkat, akkor nem érhet minket meglepetés - fogalmazott Marco Spica a szerdai meccsel kapcsolatban.

A Sopron jelenleg a 14., utolsó helyen áll, de több olyan játékosuk is van, akik miatt még vendégként sem írhatóak le.

Ilyen például a centerük, Ryan Watkins, aki közel 11 lepattanót és 16 pontot átlagolt eddigi meccsein.

A hétvégén Körmenden kisebb bokasérülést szenvedő Baki Gergely játéka kérdéses, a mérkőzést családi okok miatt kihagyó Ivosev viszont valószínűleg szerdán ott lesz a pályán.

A két játékosra persze nem csak ezen, hanem a szombati Falco elleni meccsen is nagy szükség lenne. A Szombathely jelenleg a harmadik a tabellán, így hazai pályán is bravúr lenne legyőzni őket.

A somogyiak azonban idén a Körmend és az Alba Fehérvár ellen véghez vittek már hasonló vitéz tettet a Városi Sportcsarnokban.

Kaposvári KK - Alba Fehérvár 78-64

Uploaded by KaposPont on 2018-01-06.

A KKK holnapi Sopron és szombati Falco elleni mérkőzése is egyaránt 18 órakor kezdődik majd.

A kapos.hu-n természetesen mindkét mérkőzést élőben közvetítjük majd.

Címkék: falco, szombathely, kaposvári kk, sopron, kosárlabda, sport