A Körmendé volt az első nagy skalp, amit a KKK megszerzett az idei szezonban. A kaposváriak a negyedik fordulóban 86-78-ra győzték le a vasiakat, hasonló teljesítménnyel pedig szombaton akár meglepetést is okozhatnának a somogyiak a Körmend otthonában.

- Az egy nagy győzelem volt a számunkra a szezon elején. Jó ritmusban játszottunk azon a meccsen, és remélem, most is hasonló energiákat tudunk majd mozgósítani, valamint támadásban és védekezésben is ugyanazt a formát hozni - tekintett előre a Körmend meccsre Chris Dunn.

A szezon elején aratott siker óta néhány poszton még erősödött is a KKK, hiszen érkezett a csapathoz Tóth Péter, valamint Sterling Gibbs. Dunn szerint velük nagyobb esélye van a csapatnak a Körmend ellen egy idegenbeli bravúrra.

Sterling érkezésével még technikásabb lett a csapat. Mo energikusabb volt, Sterling viszont sokkal tapasztaltabb, ami az ilyen meccseken jól jöhet - vélekedett a KKK irányítója.

Gibbs számára a szombati találkozó különleges lesz, hiszen tavaly épp Körmenden játszott. A 24 éves hátvád szerint furcsa lesz majd ellenfélként pályára lépni, de bízik benne, hogy szeretettel fogadják majd a helyi fanatikusok.

- Valóban érdekes lesz, visszatérni Körmendre, hiszen ezúttal a vendég oldalon játszom majd. Jól kijöttem a szurkolókkal, sok meccset nyertünk és nagy dolgokat vittünk véghez. Remélem szeretettel fogadnak majd a szurkolók, szerintem jó lesz visszatérni - mondta Gibbs.

A Körmend jelenleg a második helyen áll a bajnokságban, négy vereségükből pedig mindössze egyet szenvedtek el hazai pályán, a Paks ellen. Egy ilyen erős ellenféllel szemben szinte hibátlan játékra lesz szüksége a Kaposvárnak mind támadásban, mind védekezésben, hogy meg tudja lepni jóval esélyesebb riválisát.

- Minimalizálnunk kell az eladott labdáink számát és a hibákat. Jól dobnak kintről, úgyhogy a tripladobóikra figyelnünk kell. Féken kell tartanunk a hátvédeket és a centereket is. Összességében kulcs lesz a védekezés, hátul jól kell teljesítünk, támadásban pedig minél jobb helyzeteket kialakítani - emelte ki az amerikai hátvád.

A KKK tévés meccsen bizonyíthat majd, hiszen az M4 Sport élőben közvetíti majd a szombaton 18 órakor kezdődő találkozót. Természetesen a mérkőzést nálunk is élőben nyomon követhetik majd.

Címkék: körmend, kkk, meccs, sport