Türelmesek és egyáltalán nem kapkodnak a kaposvári női röplabdaklub vezetői: a csapat az elmúlt években folyamatosan lépegetett előre a honi rangsorban, a 2017/2018-as évad első részében pedig az elmúlt évek legjobb eredményét elérve, bejutott a felsőházba.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem célja a folytatásban is egyértelmű: a szezon végén is a hat között maradni, esetleg feljebb kúszni egy vagy két pozíciót a tavalyi hetedik helyezéshez képest.

A kaposváriak három kilencedik és három nyolcadik hely után tavaly a hetedik helyet szerezték meg, és a nyári erősítések után a hat közé jutást tűzték ki célként maguk elé. A csapat az alapszakasz csoportkörében hozta a kötelezőket, ráadásként pedig emlékezetes összecsapáson 3-1-re megverte a bajnoki ezüstérmes Vasas Óbuda gárdáját, amivel ki is vívta az Extraliga-tagságot.

Zarka Péter vezetőedző és tanítványai jól tudják: ebben a mezőnyben minden egyes szettért nagyot kell majd küzdeniük, de a lányok bíznak magukban, az eddig elvégzett munkában és persze a jó szerencsében is. A Diamant a Haladás elleni felkészülési találkozóval hangolt a folytatásra, és az első fordulóban, január 14-én, vasárnap délután, Nyíregyházán, a második játéknapon pedig Békéscsabán mutathatja meg, hol tart.

„Nagy reményekkel vágtunk neki az új évadnak, és eddig minden a várakozásaink szerint alakult" - összegezte az eddigi tapasztalatokat az egyesület ügyvezető-elnöke, Orosz Ferenc.

"Az emlékezetes sikerek mellett annak is örültünk, hogy egyre több néző látogatott ki a mérkőzéseinkre, a városban pedig ismét beszélnek a női röplabdáról. A folytatásban csak rangadókat láthat majd a közönségünk, és tisztában vagyunk azzal, hogy a legjobb magyar csapatok ellen sokat kell tenni majd egy-egy játszma megnyeréséért is. Háfra Dominika decemberi térdsérülése után újra kellett formálni az együttest, és bízunk benne, hogy a folytatásban is okozunk néhány meglepetést a riválisoknak. Az elsődleges célunk az, hogy hároméves projektünk második nagy lépéseként, megőrizzük a helyünket a legjobb hat magyar csapatot tömörítő mezőnyben, de természetesen nem leszünk szomorúak, ha nem csak egy helyet lépünk előre a tavalyi hetedik pozícióból. Hiszünk abban, hogy az elvégzett munka meghozza az eredményét, és az elmúlt évekhez hasonlóan türelmesen, a jó dolgokat előtérbe helyezve, a rosszakat pedig kiszűrve, dolgozunk majd 2018-ban is.”

Sitkeyék sorsolása nem könnyű, de a lányok sokat várnak a februártól, amikor is négy hazai mérkőzést is megvívhatnak az Extraligában.

Címkék: Diamant, Extraliga, röplabda, sport