Legalább a tavalyi eredményt megismételni, ez volt a Kaposvári Vízilabda Klub célja a Komjádi Kupa kezdete előtt. A 21 éven aluliak bajnokságában az előző kiírásban nyolc közé jutott a KVK, ehhez most az OSC-n kellene továbbverekednie magát a somogyi pólósoknak egy oda-visszavágós párharcban.

A szövetség versenynaptára tavaly annyira sűrű volt, hogy a 2017-es Komjádi Kupa áttolódott 2018-ra, a január elejei kezdést pedig nem tartották túl szerencsésnek hazai oldalon. A fővárosi együttesnél sem örültek túlzottan a korai kezdésnek, ráadásul egy jóval fiatalabb, tapasztalatlanabb kerettel futottak neki a Kaposvár elleni párharcnak.

A mérkőzés végül edzőmeccsé silányult, a KVK ugyanis végül könnyed, 22-4-es győzelmet aratott.

Kaposvári Vízilabda Klub

Fotó: Andrássy Zoltán / kapospolo.hu

Érdekesség, hogy a Komjádi Kupában próbálják ki a szabálymódosításokat, így a mostani kiírásban nem 14, hanem 11 játékost lehet nevezni. Ebből a 11 pólósból Kaposváron 8-an tagjai az OB I-es keretnek, néhányan ráadásul meghatározó játékosai az első számú csapatnak.

Ilyen például Dobos Dávid is, aki az OSC elleni 22-4-re megnyert mérkőzésen összesen hétszer volt eredményes. Nem fukarkodott a gólokkal a szintén OB I-es kerettag Lukács Ábel sem, aki 4 gólig jutott.

A KVK magabiztos győzelmének köszönhetően fél lábbal már a nyolc között érezhette magát, továbbjutás esetén azonban már sokkal nehezebb mérkőzések várnának a csapatra.

A KVK-OSC párharc visszavágóját egyébként már a mai délután folyamán lejátszották a csapatok az OSC otthonában. A következő kör párosításait egy későbbi időpontban sorsolja majd ki a szövetség.

Címkék: komjádi kupa, kaposvári vk, vízilabda, sport