Mindkét kaposvári együttes öt szettes mérkőzést vívott a női röplabda NB II nyugati csoportjának 14. fordulójában. Az újesztendő első játéknapján a RÖAK-Sport36 együttese kikapott Veszprémben, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21-es alakulata pedig hazai pályán gyűrte le nagy csatában a Budaörs hasonló korú gárdáját.

Női röplabda NB II., nyugati csoport, 14. forduló

1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21 - Budaörsi DSE U21 3:2 (-19, 23, 21, -24, 13)
Kaposvár, Kodály iskola. V.: Barabás B., Selega.

Diamant: Kalmár, Mészáros, Hegyi, Váldi, Hock, Zsom. Csere: Rucz (liberó), Ullrich, Szöllősi, Udvarácz, Fehér, Szerecz. Edző: Szelle Dóra, másodedző Duduka Ingrid.

Szelle Dóra: "Egy hullámvölgyekkel teli mérkőzésen sikerült nyernünk úgy, hogy a harmadik szett után szerkezetet kellett váltanunk, mert csapatunk irányítója, Kalmár Viktória sérülés miatt nem tudta tovább vállalni a játékot. A mai napon is bizonyították a lányok, hogy hatalmas szívük van, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak."

Veszprémi ESC - RÖAK-Sport36 Kaposvár 3:2 (24, -17, -17, 22, 11)
Veszprém. V.: Prukner, Barabás.

RÖAK: Tóth E., Száraz, Bába, Szelle, Witz, Vajda. Csere: Nagy E. (liberó), Koczka, Csitári P., Sólyom. Edző: Sántosiné Oláh Edit.

Sántosiné Oláh Edit: "A hosszúra sikeredett téli szünet után az első meccsünkön kicsit enerváltan kezdtünk, de aztán egyre határozottabb játékot játszva 2:1-re vezettünk. A negyedik szettben, 13:9-es vezetésnél beragadtunk, vagy a nyitásfogadás vagy a támadás nem sikerült, az ellenfél pedig 17:13-ra átvette a vezetést. Küzdött a csapat a felzárkózásért, de apró, buta hibák miatt sajnos nem sikerült a győzelem. Ennek ellenére egy élvezetes, hosszú labdamenetekkel tarkított, 2 órás mérkőzést láthattak a nézők."

Címkék: RÖAK-Sport36, NB II, Diamant, röplabda