Geiger Melindát szerződtette a Siófok KC a megüresedő jobbátlövő pozícióba, miután Andela Janjusevic hosszabb időre megsérült, illetve Marie Paule Gnabouyou közös megegyezéssel távozott a csapattól - olvasható a klub honlapján.

„Az elmúlt hónapokban történt sérülések miatt nagyon komoly energiát fordítottunk arra, hogy a kiesett játékosokat megfelelően tudjuk pótolni. Ez nem egyszerű az évnek ebben a szakaszában, mert a klubok nem hajlandóak elengedni minőségi játékosaikat, még komolyabb átigazolási díj fejében sem. Nagyon elégedettek vagyunk Melinda megszerzésével, ő egy olyan játékos, akit már évek óta figyeltünk, nagyszerű képességekkel rendelkezik.” – nyilatkozta Fodor János ügyvezető.

Fotó: Németh András
Fotó: Németh András

A 174 cm magas, 30 éves játékos a szezon első felét a Brest csapatában töltötte, de úgy döntött, hogy elfogadja az SKC ajánlatát és Magyarországra teszi át székhelyét. Melinda rutinos jobbátlövő, a 2017/2018-as Bajnokok Ligája szezonban 22 gólt szerzett, és elmondható róla, hogy hosszú évek óta meghatározó játékos klub és válogatott szinten is.​​

„Őszintén megmondom, hogy nagy kő esett le a szívemről Melinda érkezésével. Andela és Gabriela sérülése, valamint Marie Paule távozása miatt 3 kulcsjátékosunk is kiesett, ami nagy problémát jelentett. Az elmúlt hetekben jobb és balátlövő pozícióba is számos magyar játékost próbáltunk leigazolni, de a klubjaik nem engedték el őket. Adódott egy lehetőség azzal, hogy Melinda elérhetővé vált és a vezetés azonnal lépett is. Régóta figyelemmel követem a pályafutását, olyan játékos, aki beleillik az általam elképzelt rendszerbe. Ezúton is szeretném megköszönni a klubvezetésnek, hogy mindent megtett azért, hogy minőségi játékost tudjunk igazolni a sérültek pótlására.” – mondta megkönnyebbülten az SKC vezetőedzője, Lars Rasmussen.

Geiger Melinda már több közös edzésen is túl van a csapattal, de a szerződtetését csak a mai napon sikerült véglegesíteni. A Vác elleni mérkőzésen fog debütálni az SKC színeiben.

Címkék: Geiger Melinda, női kézilabda, Siófok KC, igazolás, sport