Véget ért a leány U18-as röplabda válogatott rövid, ám igen hasznos felkészülése a december végi, maribori MEVZA-tornára, és bekerült az utazó keretbe a Kaposvári Röplabda Akadémia tehetséges feladója, Kalmár Viktória!

A meghívott fiatalok a karácsony előtti napokban dolgoztak néhány napig együtt a fővárosban a frissen kinevezett francia vezetőedző, Jerome Dumas irányításával, és ezután hirdették ki a 13 fős, utazó keret tagjait. A december 27-én kezdődő maribori MEVZA-tornán a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely SE-t a feladó Kalmár Viktória képviselheti majd. A tehetséges röplabdázó a nyáron érkezett Kaposvárra Gödöllőről, és az U21-es, valamint az U19-es együttes meghatározó játékosa, csapatkapitánya lett az új évadban. Viki a nyáron részt vehetett a győri Európai Ifjúsági Olimpia Fesztiválon is a magyar válogatott tagjaként. Érdekesség, hogy a fiatal játékos bátyja, Ákos is Kaposváron üti a labdát: immár második éve erősíti a Fino bajnokcsapatát.

A karácsony előtti edzőtáborban még egy RÖAK-játékos bizonyíthatott: Hegyi Bianka ezúttal nem került be az utazó keretbe, de teljesítményét továbbra is figyelemmel kíséri a szakvezetés. A MEVZA-tornán sorendben Csehország, a házigazda Szlovénia, Szlovákia, Horvátország és Ausztria lesz a mieink ellenfele. A kaposvári utánpótlás-bázis edzőjét, Kovács Balázst ugyancsak meghívták a válogatottba, méghozzá statisztikusként, de U15-ös együttesünk trénere munkahelyi elfoglaltságai miatt végül nem tudta vállalni az utazást.

null

Az utazó keret tagjai

Halla Gréta, Gödöllői RC
Kalmár Viktória, RÖAK Kaposvár
Király Anna Mária, Gödöllői RC
Kovács Lilla, MTK
Kökény Petra, Röpke
Körtvélyessy Réka, Gödöllői RC
Kundrák Eszter, Nyíregyházi SC
Oláh Dóra, UTE
Pap Dorka, Nyíregyházi SC
Petrenkó Brigitta, BRSE
Sebestyén Flóra, BRSE
Szedmák Réka, BRSE
Tettamanti Virág, Gödöllői RC
Varga Viktória, UTE

 A maribori program:

December 27. 15:30-17:00 edzés
December 28. 11:30 Magyarország- Csehország, 18:30 Magyarország – Szlovénia mérkőzés
December 29. 9:00 Magyarország – Szlovákia, 16:00 Magyarország – Horvátország mérkőzés
December 30. 9:00 Magyarország – Ausztria mérkőzés

A stáb:

Jerome Dumas vezetőedző
Molnár István másodedző
Dienes Csilla gyúró
Széll Dániel statisztikus
Inczeffy Zsombor csapatvezető

Címkék: viktória, kalmár, mevza, maribor, sport