2006-ban a Jégcsarnok Kft. egy svájci frank alapú, 780 millió forintos lizingszerződést kötött az egyik bankkal azért, hogy 20 év után a város tulajdonába kerüljön a sportlétesítmény. A pénzügyi válság miatt azonban a tőketartozás még mindig 645 millió forint.

Az ingatlan értéke 700 millió forint. A Magyar Jégkorongszövetséggel karöltve most lehetőség nyílik arra, hogy 30 százalék önrész mellett, a többit TAO forrásokból kiegészítve a városé legyen a jégcsarnok.

Ezzel az utolsó hitelétől is megszabadulhat Kaposvár.

- Évekkel ezelőtt svájci frankos hitelt kellett választanunk és most ettől a hiteltől tudunk megszabadulni, a város utolsó hitelétől. Nagyon fontos az, ha ettől a hiteltől megszabadulunk, akkor több ezer kaposvári sportoló és kaposvári gyereknek a sprotolásához tudunk esetlegesen pluszban hozzájárulni - tette hozzá a mai rendkívüli közgyűlésen Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere.

A pályázat benyújtását mind a 15 jelenlévő képviselő támogatta.

null

Döntés született ma egy példaértékű kezdeményezésről is. Egy pályázat segítségével a városban összegyűjtenék a háztartásokban és az éttermekben felhasznált fáradt sütőolajat.

A tervezet szervesen illeszkedik Kaposvár hosszútávú környezetvédelmi koncepciójához.

- Megvalósítjuk Magyarországon elsőként, egy pilot projektként a házhoz menő sütőolaj gyűjtést. Ennek a pályázatnak a beadását a közgyűlés döntése alapján idén még megtesszük és amint meg lesz a támogatás 300 millióért pályázunk, a megvalósíthatósági tanulmányban kidolgozzuk pontosan azt a műszaki variációt, hogy hogyan tudjuk gyűjteni, a közszolgáltatónak a feladatkörébe ezt beépítjük és elindul Kaposváron - mondta Kovács Katalin, környezetfejlesztési igazgató.

A pályázat 100 százalékos vissza nem térítendő támogatással valósulna meg, így a fáradtolaj begyűjtése nem terhelné a város költségvetését.

Címkék: rendkívüli közgyűlés, fáradt olaj, jégcsarnok, sport, kaposvár