Egymást érték a rajtok a Virágfürdő 50 méteres medencéjében. Az úszók immár hagyományos Dél-dunántúli cikluszáró versenyén a térség legjobbjai álltak rajtkőre.

- Nagyon-nagy szükség van a cikluszáró versenyekre. Örömteli, hogy Kaposvár és Pécs összetudott fogni, hogy két helyszínen is meg tudjuk rendezni ezúttal - tette hozzá Jancsik Árpád, régióvezető.

A házigazda Adorjánosok szinte valamennyi versenyszámban medencébe szálltak. Kovács László mesteredző a jó helyezésekkel együtt, jó időket is várt tanítványaitól.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola legjobbjai egy győri megmérettetés után próbálták kihozni magukból a legjobbjukat.

- Ez az első ciklusnak a lezárása. Arra számítunk, hogy a legjobb idejeiket megközelítik és meg is döntik. Az egyik csoportunk már 3 napja versenyez, tőlük tisztes helytállás az, ha megközelítik az egyéni csúcsokat - válaszolta kérdésünkre Virovecz Richárd, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszó szakosztályának augusztusban kinevezett vezetőedzője.

A fiatal úszóknak elmondásuk szerint nem volt nehéz felpörögni az év utolsó versenyére. Az Adorjános Kovács Bálint igyekezett mindent bele adni a cikluszárón, míg a KASI-s Kardos Eszter leginkább a megfelelő technika gyakorlását helyezte előtérbe.

A kaposvári versenyen végül 12 versenyszámban hirdettek győztest a szervezők. A részletes eredménysort pedig ide kattintva meg is tekinthetik.

Címkék: cikluszáró, verseny, kaposvár, sport