Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia együttese, Szelle Dóra és Duduka Ingrid tanítványai Szombathelyen léptek pályára, és előbb a házigazda Haladás ellen három szettben győztek, majd 3:1 arányban megverték a Vasast is. A somogyiak végig igazi csapatként küzdöttek, és nem maradt el a dupla diadal. A következő tornát januárban, a fővárosban rendezik, és a RÖAK fiataljai továbbra is esélyesek arra, hogy eljussanak egészen az országos döntőig.

Alább Szelle Dóra beszámolója olvasható:

Az elmúlt 9 napban 4 mérkőzést játszottunk. Az utóbbi időszak nagyon nehéz volt a csapat számára, mert sérülések és betegségek nehezítették az elmúlt másfél hónap felkészülését. Sok felállást kipróbáltunk, így mindenki játéklehetőséget kapott. Heti háromszor teremben és egyszer konditermben edzettünk, így készültünk az Ifjúsági Bajnokság ezen fordulójára. A termi edzések során a labdás „blokkok” mellett stabilizációs és erősítő gyakorlatokat végeztünk. 12 főt neveztem a 14 helyett, mert az egyik játékosom egészségügyi problémákkal küzd, a másik pedig külföldön tartózkodik.

1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia - Haladás VSA/SI 3:0 (25:9; 25:19; 25:18)

Az első mérkőzésünket a Haladás csapata ellen játszottuk. A korai kelés és a három órás utazás ellenére az első szettet magabiztosan nyertük. A második szettben kicsit visszaesett a koncentráció, több volt a ki nem kényszerített hiba a játékunkban. A hazai csapat fellelkesedett és nagyobb ellenállást tanúsított, mint a játék első felvonása során. A lányoknak helyén volt a szívük és a végén koncentrált játékot mutatva hozták ezt a szettet is. A harmadik játszma jól indult, de talán túlságosan is megnyugodtunk és a biztos vezetés tudatában a koncentráció visszaesett. Ezután a magasabb fokozatra kapcsoltunk, megnyerve a harmadik szettet, egyben a mérkőzést is. Minden játékosomnak játéklehetőséget tudtam biztosítani, akik éltek is vele.

1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia - Vasas Óbuda 3:1 (25:13; 25:18; 23:25: 26:24)

Rögtön a Haladás elleni mérkőzés után került sor a Vasas Óbuda elleni ütközetre. Lendületesen kezdtünk és esélyt sem adtunk az ellenfelünknek, simán hoztuk az első szettet. A következőben érezni lehetett a fáradtságot, teret adtunk az ellentérfélen játszó csapatnak, sokkal többet hibáztunk. A harmadik szett erre a dekoncentráltságra rá is ment. De ekkor már az ötödik szettünket játszottunk egymás után. Sok volt a hiba, a Vasas bírta jobban a végét, és ezzel megnyerte ezt az etapot. A negyedik szett ott folytatódott ahol az előző befejeződött. Nem tudtunk kijönni a gödörből, amibe saját magunkat taszítottuk, az eredményjelzőn 0:5 is volt, majd 2:8. Ellenben jött egy újabb feltámadás és jó nyitásokkal, támadásokkal felzárkóztunk. A mérkőzés további része hullámzó teljesítményt hozott, ellenfelünknek szettlabdája is volt, de a lányok ismét bizonyították, hogy helyén van a szívük és CSAPATKÉNT küzdve, egymásért harcolva többször is felálltak a padlóról, ezzel megnyerték a negyedik szettet és mérkőzést.

A két mérkőzés megmutatta, hogy miben fejlődtünk illetve azt is, hogy miben kell még fejlődnünk. A nehéz időszak ellenére egy percre sem adták fel a küzdelmet. Egymás után két mérkőzést játszva is nyerni tudtak úgy, hogy nem egyszer kellett felállni vert helyzetből. Külön öröm számunkra, hogy Hock Flóra jó játéka többször is döntőnek bizonyult mindkét mérkőzés során. Szeretném kiemelni az egész csapatot, minden játékosomat egytől-egyig.

A második tornát január 20-án rendezik a fővárosban.

A résztvevő keret:

Kalmár Viktória 2001.03.17. (csapatkapitány)
Rucz Réka 2000.05.28. (libero)
Wágner Viktória 2000.12.29. (libero)
Hegyi Bianka Zsófia 2000.10.24.
Váldi Dominika 1999.10.15.
Hock Flóra 2000.11.01.
Zsom Anna 2000.06.14.
Mészáros Zsófia 1999.07.11.
Béres Barbara 2000.09.14.
Szőllősi Kíra 2000.09.11.
Ullrich Boglárka 1999.11.17.
Fehér Katalin 1999.12.02.

Vezetőedző: Szelle Dóra
Edző: Duduka Ingrid

Címkék: Szelle, RÖAK, Duduka, Kaposvár, sport