Fekete Ádám már a találkozó előtt megkezdte a taktikai csatát, megszokott kezdőötösébe ugyanis Evans helyett Tóth Pétert nevezte. Ezzel ugyan kicsit magasabb lett a hazaiak szerkezete, de kezdetben nem tudtak ebből előnyt kovácsolni. Az első percekben végig a Kecskemét vezetett, igaz a somogyiak végig ott lihegtek a nyakukban. Az áttörést a hatodik perc hozta meg, amikor Djeraszimovics duplája és Thompson ziccere után már átlépte a különbség a tízet. (8-20) Tetemesnek mondható előnyét aztán egészen a játékrész végéig meg tudta őrizni a KTE. A vendégek szekerét három légiós húzta, Karahodzsics hét, Djeraszimovics öt, Thompson pedig négy pontot szerzett - a három játékos egyébként összesen három dobást hibázott a negyedben.

A második etapot 13-22-es állásról kezdték meg a felek, a KKK pedig gyorsan faragott hátrányából. Egy sokpasszos támadás végén Hendlein szerezhetett közvetlen közelről két pontot, amivel 19-24-re jött fel a Kaposvár, Forray Gábor pedig időkéréssel próbáltam meg elvenni a hazaiak lendületét. A somogyiaknak ezt követően többször is lehetősége nyílt arra, hogy tovább zárkózzanak, de támadásaik kihagyott dobással, vagy eladott labdával zárultak. Ami azonban késett, nem múlott; a negyed végéig folyamatosan lopta a távolságot a KKK, hat másodperccel a félidő előtt pedig Evans hármasával egy pontra felzárkóztak a hazaiak. A legvégén még Pongónak volt lehetősége beleállni egy triplába, ám a dobása kimaradt, de a nagyszünetben így is 31-30-ra a Kecskemét vezetett.

A harmadik játékrész legelején Thompson gyors öt pontjáva ismét ellépett a KTE, így a Kaposvár folytathatta az üldözést. A negyedik percben aztán előbb Dunn, majd Evans is berámolt egy hármast, s ezzel a meccs folyamán először a hazaiak vezettek (40-38). Nem sokra rá Baki is hintett egy triplát - ez már a harmadik kaposvári hármas volt a negyedben azok után, hogy az első félidőben 1/10-zel álltak kintről -, de erre Pongó azonnal felelt egy faultos ziccerrel, igaz a büntető kimaradt. A macska-egér harc aztán a negyed végéig eltartott, Djeraszimovics hajrában dobott közelijének köszönhetően pedig a Kecskemét várhatta egy pontos előnyből a folytatást. (52-53)

A záró(nak hitt) felvonás elején óriási volt a harc. Hosszan vezetett támadások jellemezték a meccset ekkor, de jelentősebb előnyre egyik csapat sem tudott szert tenni. A hatodik percben Thompson pofozott vissza egy támadólepattanót, amivel hárommal vezetett akkor a KTE (55-58). A harmadik negyedben bedobott három kaposvári hármas úgy festett, csak kisebb fellángolás volt, ugyanis a végjátékban hiába próbálkozott többször is kintről a KKK, képtelen volt betalálni. Nagy szerencséje volt, hogy a Kecskemét is igen rosszul célzott a triplavonalon túlról, máskülönben hamar eldőlt volna ez a meccs. Az utolsó egy percnek 59-60-as állással futottak neki a csapatok, fél perccel a vége előtt pedig egy szerzett labda után Dunn iramodhatott meg, de az amerikai kihagyta az üres ziccert. Ezt követően Djeraszimovicsot faultolták a hazaiak - Ivosev ütött neki oda, aki így ki is pontozódott -, a szerb pedig kettőből egyet dobott be, így a KKK tíz másodperccel a vége előtt két pontos hátrányból vezethetett egy támadást (59-61). Az időkérést követően Spica dobott egy palánkos középtávolit, kiegyenlítve a meccset, s mivel a KTE nem tudott válaszolni erre a maradék hét másodpercben, jöhetett a túlóra. (61-61)

A hosszabbításban is öldöklő volt a csata, sokszor csúsztak-másztak a játékosok a pályán. Az első kosarat Dunn szerezte, de Dramicsanin szinte rögtön válaszolt erre. Az utolsó percen belülre érve Pongó dobott be egy ziccert, s ekkor a Kecskemét vezetett 65-64-re. Jött is Fekete Ádám időkérése, de Dunn hármasa kimaradt azt követően. Wittmann mehetett aztán büntetőzni, s a kecskeméti irányító kettőből egyet be is dobott. 66-64-es hátrányból jöhetett a kaposvári támadás, melynek legvégén, a meccs végét jelző dudaszó pillanatában Baki dobott rá középtávolról. A labda a gyűrűn pattogott, amit aztán Hendlein még bepofozott, de már időn túl tette ezt, így ezzel a KKK elvesztette zsinórban hetedik meccsét is.

A mérkőzés után Fekete Ádám felajánlotta a lemondását.

Kaposvári KK – KTE-Duna Aszfalt 64–66, h.u. (13–22, 17–9, 22–22, 9–8, 3–5)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok,
V.: Kapitány G., Tőzsér D., Balogh Gy. (Várhalmi Zs.)

Kaposvár: Dunn 13/3, Tóth P. -, Ivosev 10, Hendlein 8, Spica 20. Csere: Baki 5/3, Evans 8/6.

KTE: Pongó 10, Thompson 15/3, Djeraszimovics 13/3, Dramicsanin 4, Karahodzsics 13. Csere: Wittmann 7, Molnár M. 2, Horváth K. 2, Fülöp -.

Kipontozódott: Ivosev.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt 64-65

Uploaded by KaposPont on 2017-12-16.

Címkék: kecskemét, kaposvári kk, kosárlabda, sport