Két félpályán folyamatosan pattogott a labda a Gyakorló iskola tornatermében, a B33-as kosárlabda megyei diákolimpia döntőjén. A tét a csapatok számára az országos középdöntőbe jutás volt.

A B33-as kosárlabdát különleges szabályok szerint játsszák. A csapatok három a három ellen, félpályára tízperces mérkőzéseket vívnak. Diákolimpiai szinten öt éve küzdhetnek meg egymással az iskolai csapatok, Kaposvár pedig szinte B33-as nagyhatalomnak számít.

- 2013 óta négy országos bajnoki címe van Kaposvárnak. Az elsőt azt a Benke Szilárddal szerezte éppen a Gyakorló. Nagyon büszkék vagyunk rá azóta is és itt ezen a megyei rendezvényen is több mint 30 csapat vesz részt - tette hozzá Dross Zoltán, a Somogy Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke.

A megyei döntő csapatai közt voltak olyan játékosok, akik korábban már átélhették, milyen országos döntőt nyerni. Filipovics Péter, a KKK fiatal játékosa két éve a Zrínyi általános iskolával ért fel a csúcsra, most pedig már a Munkácsy gimnázium színeiben törekszik ugyanerre a sikerre.

A megyei döntőn nem csak fiú, hanem lány csapatok is megküzdöttek egymással. A házigazda Gyakorló iskola az általános és középiskolai korosztályban is egy-egy csapattal képviselte magát.

Előbbi csapatnak végül be kellett érnie a negyedik hellyel, a középiskolás gyakorlós lányok viszont második helyen végeztek.

Az általános iskolás korosztályban a fiúk és a lányok között is a Pécsi Tudomány Egyetem Gyakorló iskolájának csapata nyert, míg a középiskolások között a Munkácsy tartolt, miután mindkét nemnél a kaposvári gimnázium csapata szerezte meg az aranyérmet.

Címkék: b33, diákolimpia, kosárlabda, somogy megye, sport