A válogatott vb-selejtezői és a Kelet-Nyugat All Star gála miatt két hétre leállt az NB I/A csoportos férfi kosárlabda-bajnokság. Az All Staron Chris Dunn képviselhette a csapat színeit. A gálameccset Kelet válogatottja nyertet 133-17-re, a KKK amerikai irányítója pedig hat pontig jutott a találkozón. 

- Ez egy nagy elismerés volt számomra, hogy képviselhettem a klubot, és hogy ily módon elismerték a szezonban nyújtott eddigi teljesítményünket. Remek volt együtt lenni a srácokkal, a liga legjobbjaival, látni őket, hogy mire voltak képesek a zsákolóversenyen, vagy  tripladobón. Nagyon jól éreztem magam, élveztem az egész ünnepséget - emlékezett vissza Dunn a gálára.  

A szünet után ezen a hétvégén már újra fordulót rendeznek a bajnokságban. A KKK-ra nehéz feladat vár, hiszen Fekete Ádám együttese a listavezető Szolnok otthonába látogat. 

Három nappal később ráadásul a tavalyi bajnok Alba Fehérvár otthonában is mérkőzést játszik az együttes. Aznap pótolja be ugyanis a két csapat az első fordulóból elhalasztott mérkőzését. 

- Nagyon jó lenne, ha meglepetést tudnánk okozni valamelyik mérkőzésen, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a két legerősebb csapat vár ránk. Tóth Peti érkezésével szerintem sokkal minőségibb edzésmunkát tudtunk végezni, mint amit előtte, de így is nagyon nehéz lesz, viszont szeretnénk kimászni a gödörből - válaszolta kérdésünkre Hendlein Roland.

A már említett Tóth Péter számára úgy hozta a sors, hogy új csapatában második mérkőzését épp korábbi sikeri helyszínén, Székesfehérváron játsszhatja. 

- Biztos, hogy furcsa lesz, ugye én több mint négy évet játszottam ott. Nagyon érzelmekkel teli mérkőzés lesz részemről, de nagyon várom - tette hozzá Tóth.  

A szombati Szolnoki Olaj elleni találkozó 16 órkor kezdődik majd, míg a keddi Alba Fehérvár elleni találkozón 18:30-kor dobják fel a labdát.

A szombati mérkőzést ide kattintva követhetik majd élőben!

Címkék: szolnok, alba fehérvár, kaposvári kk, sport