Kemény hét előtt áll a Kaposvári Vízlabda Klub OB I-es csapata. Berta József legénységére szerdán és szombaton is fontos találkozó vár hazai környezetben. Szerdán a gárda a nagyjából hasonló erőt képviselő UVSE-vel csap össze, szombaton pedig a BVSC látogat a Városi Fürdőbe.

- Az év legnagyobb meccsei lesznek, és a legfontosabb mérkőzések, úgyhogy nem lesz egyszerű feladat. Már többször említettem, hogy ez az UVSE egy olyan csapat, amit nem lehet leírni, mivel azért a Vasast megverte idegenben, otthon meg egy döntetlent játszottak velük, úgyhogy nagyon oda kell figyelnünk - tette hozzá idősebb Berta József, a KVK vezetőedzője.

Az újpestiek ellen az ujjsérüléssel bajlódó Vindisch Ferenc biztosan nem játszik, míg Tóth Kristóf elképzelhető, hogy eltiltás miatt nem lehet majd ott a vízben. Berta József azonban a nehézségek ellenére is győzelemben bízik az UVSE ellen.

Amíg az Újpest egy fiatal gárda, addig a BVSC jóval több tapasztalt játékossal rendelkezik. Utóbbi együttes jelenleg a felsőházat érő harmadik helyen áll az "A" csoportban, de egyáltalán nem tartoznak a verhetetlen kategóriába.

- Az Újpest fiatalokból áll, jó kis pörgős játékosok. Lefordulást nagyon fogják erőltetni, úgyhogy erre nagyon figyelnünk kell. Szerintem itt a fizikális fölényünket ki kell használni és be kell darálni őket, szerintem ez is lesz a kulcsa ennek a meccsnek. A BVSC pedig... Ott már nehezebb, mert a BVSC egy szoros emberfogást játszik. Ezt majd fel kell törnünk, és jó kis lövésekkel át kell lőnünk majd a zónájukat - válaszolta kérdésünkre Sántavy Máté, a Kaposvári Vízilabda Klub játékosa.

A KVK-UVSE találkozó szerdán 19:30-kor kedződik. Kövesse velünk élőben!

Kaposvári VK - UVSE

Uploaded by KaposPont on 2017-12-02.

Címkék: uvse, kaposvári vk, vízilabda, sport