Tóth Péter márciusban, Szolnokon szenvedett térdsérülést. Műtét, majd hosszú kihagyás következett, a sikeres rehabilitációt követően, több mint egy hónapja teljes értékű edzésmunkát végez.

Az Albához 2013 nyarán szerződő 29 éves játékos a több játéklehetőség miatt a távozás mellett döntött - adta hírül az albakosar.hu.

- Az utóbbi két szezonban két, súlyos sérülést is szenvedtem, emiatt egyik idényem sem volt olyan, amilyet szerettem volna. A váltás mellett döntöttem a családdal, a Kaposvár a nyáron már keresett, sérülten is leigazoltak volna. Akkor még nemet mondtam, mert bíztam abban, hogy vissza tudom verekedni magam az Alba együttesébe, pályára kerülhetek. Erre most nem látok esélyt, ezért a váltás mellett döntöttem, meggyőződésem, jól határoztam - nyilatkozta a váltásról Tóth Péter.

null

Simon Balázs, a fehérváriak sportigazgatója elmondta, nem gördítettek akadályt a játékos távozása elé.

- Bedobónk, Tóth Péter szerződését hétfőn délután, közös megegyezéssel felbontottuk. Az elmúlt négy évben segítette csapatunkat, súlyos sérülései után mindent segítséget megadtunk neki, hogy százszázalékos állapotban térjen vissza. Ő kérte, hogy távozhasson, mert úgy ítélte meg, nálunk nem jut szerephez, a pályafutása szempontjából a Kaposvárra szerződés a legjobb döntés. Nem gördítettünk akadályt a távozása elé. Köszönjük az itt töltött éveket, szép sikereket értünk el közösen. Sok sikert kívánunk további pályafutásához - tette hozzá Simon Balázs.

Tóth Péter hétfőn este már Kaposváron jelentkezik edzésre.

Címkék: tóth péter, alba fehérvár, kaposvári kk, kosárlabda, sport