Vérpezsdítő ritmusokkal hangolták a futókat szombaton és vasárnap a rajt előtt a siófoki Beszédes József sétányon. A résztvevőket nem nagyon kellett győzködni arról, hogy a novemberi hidegben elinduljanak a félmaratoni távon.    

A hétvége mindkét napjára jutott egy kis futás. Volt, aki kis is használta az adódó lehetőséget.

- Tegnap is elindultam a félmaratoni távon és ma is ugyanezt a távot fogom teljesíteni. A tegnapi az egy 1 óra 19-es, erősebb futás volt. Ma egy kicsit gyengébbre számítok. Ez már csak ilyen levezetés, egy ilyen kis edzés - mondta Nagy Péter.

A futók az üdülőkörzet utcáiban járták be a távokat. A legnagyobb kihívást azonban a part menti szakasz jelentette. Nem csak a csípős novemberi hideggel, hanem a sokszor 50-60 kilométeres 

Szurkolókból is akadt bőven, akik drukkolásukkal átsegítették a holtponton a futókat.

Több mint 2000-en futnak a szélben Siófokon #felmaraton #running #balaton #csodahogynemfagynakmeg

30 Likes, 2 Comments - KaposPont (@kapospont) on Instagram: "Több mint 2000-en futnak a szélben Siófokon #felmaraton #running #balaton #csodahogynemfagynakmeg"

A Budapest Sportiroda 14-dik alkalommal rendezte meg a két napos Balaton Maratont. Itt mindenki a saját teljesítményének megfelelő távot választhatta.

 - Ennek az a lényege, hogy a két nap alatt futhatják le a maratont azok, akiknek erre van fertőzöttségük, hogy így mondjam. Tehát, aki még nem tudja egyben lefutni a maratont az itt kipróbálhatja magát, vagy ha már futotta egyben, akkor itt most három részletben újra megteheti. A szombati napon és a mai napon is összesen hatezer ember állt rajthoz és a mai napon félmaratont is lehet teljesíteni - foglalta össze  a Budapest Sportiroda ügyvezetője, Máth István.

Az év vége ellenére nem állnak le a futással a szervezők. Jövő hét végén Budapesten Mikulás futást szerveznek, ahol az ünnephez illő Mikulás jelmezeket osztanak az indulóknak.

Címkék: maraton, futás, siófok, balaton, sport