Ismét Miskolc adott otthont a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Fekvenyomó Bajnokságának. Az idei megmérettetést az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében, Mészáros László, többszörös fekvenyomó Európa- és világbajnok közreműködésével rendezték meg a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban.

A regisztrációt és mérlegelést követő megnyitón Lipták Attila tűzoltó dandártábornok köszöntötte a sportolókat és kísérőiket. A megyei katasztrófavédelmi igazgató mindenekelőtt sérülésmentes versenyzést kívánt, majd arra buzdította az indulókat, hogy a megmérettetésen mindannyian döntsék meg az eddigi teljesítményüket.


Fotó: Dojcsák Dávid c. tű. százados - Borsod-Abaúj-Zemplén MKIFotó: Dojcsák Dávid c. tű. százados - Borsod-Abaúj-Zemplén MKIFotó: Dojcsák Dávid c. tű. százados - Borsod-Abaúj-Zemplén MKIFotó: Dojcsák Dávid c. tű. százados - Borsod-Abaúj-Zemplén MKI
Fotó: Dojcsák Dávid c. tű. százados - Borsod-Abaúj-Zemplén MKI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A nagyszabású versenyen – a korábbi évekhez hasonlóan – nők és férfiak egyaránt a súlyok alá feküdtek, hogy számot adjanak erejükről és felkészültségükről. Az erőemelő világszövetség (WPC) versenyszabályzata alapján a sportolók junior, open és masters kategóriában, 20-tól 69 éves korig, 60 kilogrammostól egészen 125 kilogrammos súlycsoportig indulhattak. A helyezéseket a bírók a legnagyobb súly teljesítése alapján döntötték el. Somogy megyét a kaposvári Bán Szabolcs, Kolozsi Sándor és a barcsi Kovács Gábor képviselte.

Címkék: fekvenyomás, tűzoltók, somogy, sport